Simona Halep, debut în forță în noul sezon. Cu cine va juca în turul 2, după ce a învins-o pe australianca Destanee Aiava VIDEO

Simona Halep, debut în forță în noul sezon. Cu cine va juca în turul 2, după ce a învins-o pe australianca Destanee Aiava VIDEO
Simona Halep a debutat cu o victorie la simplu, în 2022, la turneul Melbourne Summer Set 1

Simona Halep, debut în forță în noul sezon. Numărul 20 mondial a câștigat primul meci la simplu jucat în 2022. Românca s-a impus, miercuri, în fața australiencei Destanee Aiava (21 de ani, 316 WTA), scor 6-4, 6-2, în turul inaugural de la Melbourne Summer Set 1. În runda următoare, Simona Halep o va întâlni pe compatrioata Gabriela Ruse, într-o partidă ce va avea loc în această noapte, în jurul orei 3.30, ora României.

Simona Halep, debut în forță în noul sezon

Simona Halep, debut în forță în noul sezon. Campioana română a câștigat primul meci la simplu jucat în 2022. Halep s-a impus în fața australiencei Destanee Aiava (21 de ani, 316 WTA), scor 6-4, 6-2, în turul inaugural de la Melbourne Summer Set 1.

Simona Halep se va duela în turul 2 cu compatrioata Gabriela Ruse (87 WTA). Acesta a trecut de Arina Rodionova, scor 6-3, 6-2. Partida se va juca joi dimineața, în jurul orei 03:30, ora României. Simona Halep a avut mici emoții dor în primul set, dar s-a desprins clar de la scorul de 4-4. Ea a avut nevoie de 78 de minute pentru a încheia meciul, pe care l-a finalizat printr-un as.

„Nu am mai jucat din noiembrie și anul trecut a fost cel mai dificil din cariera mea. Dar sunt fericită că m-am întors aici, într-o țară care are un loc special în inima mea. Sunt foarte fericită că am câștigat. Perioada de pauză m-a ajutat să mă liniștesc mental, dar a fost și dificil pentru că am fost mult timp în top. Cu Gabi am jucat în urmă cu câteva luni, dar fiecare meci e dificil, va fi o nouă provocare, vreau doar să mă recuperez și să joc cel mai bun tenis al meu”, a declarat Simona Halep la flash-interviul de după meci.

Cu cine va juca în turul 2, după ce a învins-o pe australianca Destanee Aiava

Simona Halep și-a fixat ca obiectiv, pentru 2022, revenirea în Top 10 mondial. Ea a recunoscut că în 2021, după toate accidentările care au chinuit-o, dar și după căsătoria cu Toni Iuruc, s-a gândit la retragere.

„Mă gândeam că sunt aproape de final, dar după pregătirea din presezon și având în vedere cum mă simt acum, simt că mai pot juca câțiva ani. Soțul mă sprijină, la fel și familia. Echipa spune că sunt suficient de bună pentru a concura în continuare. Deci încă nu mă gândesc la retragere. Vreau să mă bucur de tenis și să dau tot ce am mai bun”, a mai spus Simona Halep, conform wtatennis.com.

Simona Halep și Gabriela Ruse s-au mai întâlnit și în primul tur de la Transylvania Open, în octombrie 2021. Atunci, fostul lider mondial s-a impus clar, scor 6-1, 6-2. Cele două sunt și partenere la dublu în turneele din Australia. Perechea Halep-Ruse a pierdut în prima rundă a turneului de la Melbourne în fața cuplului Bernarda Pera (SUA) – Katerina Periakova (Cehia), scor 2-6, 6-7. Cele două românce vor face pereche în proba de dublu feminin și la Australian Open, programat între 17 – 30 ianuarie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI