Simona Halep i-a lăsat pe toți fără cuvinte, chiar azi. Ce a făcut românca la Australian Open

Simona Halep i-a lăsat pe toți fără cuvinte, chiar azi. Ce a făcut românca la Australian Open
Simona calificată în Optimile Australian Open 2021

Simona Halep, ocupanta locului  2 WTA, a jucat astăzi împotriva rusoaicei Veronika Kudermetova, în turul trei Australian Open. Într-un meci dominat total de jucătoarea nostră, Veronika Kudermetova s-a declarat înfrântă după o oră și 18 minute. La final, Simona a reușit să se califice în Optimile Australian Open 2021.

Simona calificată în Optimile Australian Open 2021

Meciul, nu unul fără miză, a fost la îndemnâna jucătoarei noastre, Veronika Kudermetova neputând face față jocului agresiv al adversarei sale. Ocupanta locului 2 WTA a reușit în două seturi se rezolve jocul. La final a reușit să se califice în Optimile Australian Open 2021.

Ajunsă în turul trei, Simona a întâlnit-o pe Veronika Kudermetova, într-un alt meci de zile mari. La începutul jocului, Veronika Kudermetova s-a impus, dar Simona a revenit de fiecare dată și a reușit să o surprindă. Acum Simona este în Optimile Australian Open 2021, după 6-1, 6-3, terminând meciul în două seturi.

Veronika Kudermetova, în vârstă de 23 de ani, din Rusia, s-a impus ca un jucător solid de top 40 la simplu și în top 30 la dublu. Kudermetova a ajuns la finala de la Abu Dhabi la începutul acestei luni, dar a suferit o eliminare la Melbourne săptămâna trecută.

Agresiva Simona Halep redescoperă plăcerea jocului

Simona Halep, agresivă, și-a recâștigat locul în Optimile Australian Open 2021, cu o victorie fără drept de apel în fața rusoaicei Veronika Kudermetova. Numărul doi mondial WTA a servit puternic și a străpuns liniile defenisive ale rusoaicei, câștigând cu 6-1, 6-3 într-o oră și 18 minute în runda a treia.

„Este întotdeauna greu să joc cu un adversar pentru prima dată. Cred că serviciul meu m-a ajutat astăzi … Mi-am îmbunătățit mult serviciul.”, a spus Halep, după calificarea în Optimile Australian Open 2021.

A avut un randament spectaculos, cu 21 de mingi câștigătoare și patru ași. Kudermetova, care s-a confruntat cu o mare lovitură, deși a apărut ca o adversară periculoasă. Halep a fost cea care a scos-o pe rusoaică de pe teren într-un avânt de încredere atât de necesar. Revenirea de formă vine după ce a fost împinsă în pragul eliminării de către Alja Tomljanovic în runda a doua.

Halep s-a luptat inexplicabil la serviciu la începutul setului secund, dar a răspuns la fiecare provocare. Jocul de astăzi a fost, până acum, cea mai bună performanță a turneului. După ce a supraviețuit miercuri unei întâlniri epuizante cu Tomljanovic, Simona a arătat că poate fi rapidă, agresivă și puternică pe tot parcursul jocului.

Seria Simonei de șapte ani în top 10 este cea mai lungă în rândul jucătoarelor. În același timp Simona deține un record impresionant, al optulea sezon de top 10din toate timpurile, în clasamentul WTA.

Halep, în vârstă de 29 de ani, caută un triumf la Melbourne Park, după ce Caroline Wozniacki a invins-o decisiv în 2018 și Garbine Muguruza în semifinale anul trecut. În Optimile Australian Open 2021 ar putea da piept cu Iga Swiatek, campioana Open-ului Franței.  Iga Swiatek joacă, tot azi, împotriva Fionei Ferro în runda a treia.