Simona Halep, fără antrenor la turneele din Golf. Reacția tehnicianului polonez despre presupusa lor colaborare

de: Gabriel Peneș
04 02. 2022

Simona Halep, fără antrenor la turneele din Golf. Fostul lider mondial a decis să se despartă de Adrian Marcu și Daniel Dobre după Australian Open. În ultimele zile, presa a vehiculat informația conform căreia polonezul Piotr Sierzputowski, care a lucrat 5 ani cu Iga Swiatek (nr 4 WTA) va fi noul sfătuitor al numărului 23 mondial. Dar Simona Halep e departe de a fi luat o decizie, iar situația stă cu totul altfel.

Simona Halep, fără antrenor la turneele din Golf

Simona Halep, fără antrenor la turneele din Golf. Jucătoarea din Constanța a debutat în noul sezon cu victoria în turneul de la Melbourne Summer Set 1. Semnele erau optimiste pentru participarea la Australian Open, dar Halep a fost învinsă în optimi de franțuzoaica Alize Cornet, acuzând căldura excesivă de la ora meciului.

Simona Halep a căzut până pe locul 23 în ierarhia WTA, ea nereușind măcar să-și egaleze performanța din ediția trecută, când ajunsese în sferturile de finală ale competiției. Dar, pe parcursul întâlnirii cu Alize Cornet ea și-a manifestat fățiș nemulțumirea față de lipsa încurajărilor dinspre staff-ul său. Ea s-a „răzbunat” pe propriul soț, Toni Iuruc, pe care l-a admonestat public.

„Hai, Toni, măcar tu. Zi ceva acolo!”, a fost mesajul transmis de Simona Halep către soț, cu foarte multă putere, în auzul întregii asistențe.

Reacția tehnicianului polonez despre presupusa lor colaborare

Simona Halep n-a stat pe gânduri și a decis să încheie colaborarea cu cei doi antrenori români, Adrian Marcu și Daniel Dobre. Imediat după aceasta, presa a anunțat că favorit pentru preluarea atribuțiilor de tehnician ar fi polonezul Piotr Sierzputowski, fostul antrenor al Igăi Swiatek, câștigătoarea de la Roland Garros în 2020.

Între timp, a apărut informația că Simona Halep l-a concediat după doar 48 de ore pe Willam Birău. Birău fusese angajat de româncă să-i fie sparring-partner la turneele din Dubai și Doha la care soția lui Toni Iuruc urmează să participe în această lună. Motivul ar fi fost tocmai înțelegerea cu polonezul Piotr Sierzputowski, care ar fi urmat să o însoțească la competițiile din Golf pentru o perioadă de testare a relației profesionale cu Halep.

Darren Cahill are o nouă elevă

Dar, conform treizecizero.ro, Sierzputowski a negat categoric posibilitatea de a deveni antrenorul Simonei Halep. „Nici vorbă”, a declarat el pe această temă, potrivit sursei citate. De altfel, polonezul s-ar afla în această perioadă la Miami unde a început să lucreze cu americana Shelby Rogers (38 WTA).

În legătură cu viitorul antrenor al Simonei Halep s-a mai speculat ideea reluării colaborării cu australianul Darren Cahill. E drept, pe toată durata șederii în Australia, Simona Halep a vorbit doar la superlativ despre tehnicianul de 56 de ani, de care a spus că îi e dor.

Cei doi au avut chiar și mesaje identice pe conturile de Instagram, lucru ce a alimentat, de asemenea, presupunerile despre o nouă aventură profesională. La ora actuală, însă, Darren Cahill a început să lucreze cu americanca Amanda Anisimova (20 de ani, 41 WTA).