Simona Halep este noua campioană de la Melbourne. A umilit-o pe adversara din finală

Simona Halep este noua campioană de la Melbourne. A umilit-o pe adversara din finală
Simona Halep, victorie uriașă la Melbourne

Fanii Simonei Halep sunt în delir! Celebra sportivă are parte de prima veste uriașă din anul 2022. Ea este noua campioana de la Melbourne. Jucătoarea de tenis a reușit să o umilească pe adversară în teren la meciul final.

Simona Halep câștigă Melbourne Summer Set!

Victorie pentru Simona Halep! Celebra jucătoare de tenis câștigă Melbourne Summer Set. Sportiva în vârstă de 30 de ani a început anul perfect și a câștigat competiția pe care și-o dorea, al 23-lea turneu din carieră. Aceasta a învins-o pe Veronika Kudermetova (24 de ani, 31 WTA), scor 6-2, 6-3.

  • Titluri din cariera sa

2022 – WTA Melbourne (WTA 250)
2020 – Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier)
2019 – Wimbledon (Grand Slam)
2018 – Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA)
2017 – Madrid (Premier Mandatory)
2016 – Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory),
2015 – Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory),
2014 – Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA)
2013 – Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor)

Competițiile de la Melbourne sunt unele de încălzire înainte de Australian Open. Meciurile se joacă în complexul care găzduiește primul Grand Slam al anului, acolo unde campioana noastră a jucat deja o finală în 2018. Fanii au observat cum Halep a avut câteva momente dificile în setul doi.

Kudermetova a jucat agresiv și a făcut break, astfel conducând cu 2-0. Simo a reușit să câștige un game decisiv după ce rivala a ratat 3 mingi de break. Cele două sportive au mers până la 3-3, scor la care Halep a forțat.

Parcursul în competiție

  • Halep la Melbourne Summer Set 1

*Turul I: 6-4, 6-2 cu Aiava (316 WTA)
*Turul II: 6-2, 6-1 cu Ruse (87 WTA)
*Optimi: 6-2, 5-7, 6-4 cu Golubici (43 WTA)
*Semifinale: 6-3, 6-2 cu Zheng (126 WTA)
*Finala: 6-2, 6-3 cu Kudermetova (31 WTA)

Datorită parcursului de la Melbourne, campioana noastră a acumulat 2.855 de puncte, iar de luni se va afla pe locul 15 în clasamentul mondial. Amintim că la începutul acestei săptămâni a fost pe poziția cu numărul 20, iar acum le-a luat fața unor rivale importante cu care s-a mai întâlnit în teren.

„Visul meu e să ajung din nou sus în clasament, tot ce trebuie acum este să fiu sănătoasă şi să nu mă mai accidentez”, declara fostul lider mondial la plecarea spre Antipozi „Are turnee înainte de Australian Open. Asta e bine, va fi pregătită! Sper să avem cât mai multe turnee de Grand Slam câştigate”, a explicat Ilie Năstase.

Fanii sunt alături de ea și o susțin incredibil de mult la fiecare competiție, mai cu seamă că știu că își dorește să se retragă în viitorul apropiat pentru a-și face o familie.