Simona Halep, despre meciul cu Sorana Cîrstea de la Indian Wells. Cum a caracterizat-o pe viitoarea adversară

Simona Halep, despre meciul cu Sorana Cîrstea de la Indian Wells. Cum a caracterizat-o pe viitoarea adversară
Simona Halep și Sorana Cîrstea vor juca în meci direct în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells

Simona Halep, despre meciul cu Sorana Cîrstea de la Indian Wells. Cele două românce se vor înfrunta în optimile turneului din California. Este abia a patra partidă directă între ele, scorul disputelor directe fiind favorabil cu 2-1 iubitei lui Ion Ion Țiriac. Cu toate acestea, Simona Halep și Sorana Cîrstea nu s-au mai întânit față în față de aproape 12 ani, din august 2010.

Simona Halep, despre meciul cu Sorana Cîrstea de la Indian Wells

Simona Halep, despre meciul cu Sorana Cîrstea de la Indian Wells. Fostul lider mondial a trecut de americanca Cori Gauff (18 ani, 17 WTA), scor 6-3, 6-4, în turul 3 al competiției WTA 1000. La rândul său, Cîrstea a depășit-o pe Anna Kalinskaya (90 WTA), scor 5-7, 6-1, 6-0.

Simona Halep și Sorana Cîrstea vor fi față în față pentru prima oară după 12 ani. Iubita lui Ion Ion Țiriac este singura jucătoare din România care are un bilanț pozitiv în întâlnirile contra fostului lider mondial. Cîrstea conduce cu 2-1, dar ultima victorie datează tocmai din august 2010, când Sorana a câștigat la Cincinnati, scor 6-2, 6-4.

Simona Halep a fost lăudată de presa americană pentru prestația sa din partida cu Gauff. Aceștia au scris că jocul său a adus aminte de „vechea Halep”, care a câștigat turneul în 2015.

Cum a caracterizat-o pe viitoarea adversară

Simona Halep a declarat, după meciul cu Gauff, că, la ora actuală, se concentrează mai mult pe jocul său și nu pe al adversarelor.

„Mă confrunt cu aceleași rivale de mulți ani. În acest moment, nu mă mai concentrez atât de mult pe adversarul cu care mă confrunt, ci pe mine, asta este lupta mea. Bineînțeles, înainte de fiecare meci vorbesc mereu cu echipa mea pentru a afla cum a jucat rivala, care sunt cele mai bune lovituri ale ei sau unde poate fi vulnerabilă. La acest nivel, toți jucătorii sunt super compleți, trebuie să te concentrezi mai ales pe tine și să încerci să dai tot ce ai mai bun de fiecare dată când pășești pe teren. Este mult mai mult despre tine decât despre adversarul tău”, a spus Simona Halep, conform Eurosport.

Este a patra întâlnire directă între cele două românce

Simona Halep a vorbit și despre viitoarea sa adversară, Sorana Cîrstea. Ea a declarat că aceasta e o jucătoare grozavă, dar că este vorba doar de un alt meci și nimic mai mult.

„În ultimul timp ne-am confruntat de foarte puține ori, a trecut mult timp de la ultimul meci direct. Va fi o mare provocare pentru mine, ea este o jucătoare grozavă. Desigur, știu că va fi dificil, deși consider meciul doar un alt joc. Sunt obișnuită să joc împotriva altor jucătoare din România”, a declarat Simona Halep, potrivit sursei citate.

Simona Halep poate fi depășită de Sorana Cîrstea în ierarhia WTA, dacă iubita lui Ion Ion Țiriac se va impune. Ar fi prima oară, după aproape 9 ani, când Cîrstea ar deveni jucătoarea numărul 1 a României. Partida dintre cele două va avea loc marți noapte, învingătoarea urmând să încaseze și un cec de 179.940 de dolari.