Simona Halep, decizie surpriză la Praga. De ce a făcut asta

Simona Halep vrea să ajungă în cea mai bună formă. Va evolua şi în proba de dublu la Praga

Simona Halep a ajuns la Praga, unde se pregătește pentru revenirea în circuitul WTA, după o pauză de șase luni. Este o competiție de nivel International, printre cele mai slabe la care participă românca. Dar în condițiile unui program dat peste cap de pandemia de coronavirus, Halep așteaptă cu nerăbdare șansa de a juca. Ba chiar mai mult, a decis să se înscrie și pe tabloul de dublu al competiției, în speranța că va avea ocazia să fie cât mai mult pe teren. O decizie la care puţini s-ar fi aşteptat, dar şi riscantă după o pauză aşa lungă. Meciurile de pe tabloul principal de la Praga vor începe luni, 10 martie.

Simona Halep revine în circuitul WTA, după 6 luni de pauză. Joacă în proba de dublu alături de o campioană de Grand Slam

„O să joc și la dublu pentru că am nevoie de meciuri oficiale și orice meci este bine venit. Vreau să-mi recapăt ritmul”, a spus Simona Halep înainte de decolarea spre Praga.

Simona Halep are toate șansele să facă o figură frumoasă și în proba de dublu, chiar dacă nu este specialistă. A ales, totuși, să joace alături de Barbora Strycova, fostă campioană de Grand Slam în proba de dublu, chiar la Wimbledon 2019. Competiție la care Halep se impunea la simplu. Strycova a câștigat acel titlu alături de Su-wei Hsieh. Mai mult, Strycova și Hsieh au fost finaliste și la ultimul turneu de Grand Slam, Australian Open 2020. Cele două au fost învinse atunci de perechea Timea Babos / Kristina Mladenovic.

Ultimul turneu la care a jucat Simona Halep a fost cel de la Dubai, de categorie Premier, pe care a și reușit să îl câștige. A fost atunci o finală în care Halep s-a impus în fața Elenei Rybakina. Inițial, românca a vrut să meargă și la Palermo. Dar a decis în ultima clipă să anuleze excursia în Sicilia. Un mare semn de întrebare rămâne legat de US Open 2020. Halep s-a înscris pentru competiția de Grand Slam, dar spune că nu a luat încă o decizie finală. Ba chiar că ar fi tentată să refuze participarea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI