Simona Halep, în carantină. Ce se întâmplă cu cea mai bună sportivă din România

Simona Halep, în carantină. Ce se întâmplă cu cea mai bună sportivă din România

Anul acesta marea majoritate a turneelor importante de tenis sunt semnul întrebării, la fel și participarea celor mai importanți jucători ai momentului, ținând cont actuala criză epidemiologică la nivel mondial.

Simona Halep, 24 de oră de carantină în Cehia

După ce a refuzat participarea la turneul italian de la Palermo, tocmai din cauza restricțiilor de pe teritoriul Italiei, colegii de la Impact.ro au aflat că sportiva româncă va participa la turneul WTA de la Praga, din Cehia, dar numai în anumite condiții. Organizatorii oficiali ai turneului au anunțat că sportivele care vor participa la turneu , vor fi obligate să stea în carantină 24 de ore după sosirea la Praga.

Simona Halep, în carantină. Ce se întâmplă cu cea mai bună sportivă din România
Simona Halep, în carantină. Ce se întâmplă cu cea mai bună sportivă din România ( FOTO: David Trunda, directorul turneului WTA Praga)

”În toată această perioadă, participantele la turneu vor primi mâncarea sub formă de pachete ambalate. Totul, pentru a se evita contactul inutil. Ulterior, jucătoarele pot lua masa într-unul din cele trei restaurante puse la dispoziție de organizatori. Mesele sunt prevăzute doar cu două locuri și așezate la cel puțin doi metri între ele, păstrându-se astfel distanța fizică.”, informează directorul turneului, David Trunda.

Ce se întâmplă cu cea mai bună sportivă din România

Calendarul competițional anunță începerea turneului WTA de la Praga luni, pe 10 august, spectatorii și sportivii participanți fiind obligați să respecte toate regulile impuse de organizatori pentru a prevenii o posibilă infectare cu noul coronavirus. Reamintim că Simona Halep nu a amai avut un meci oficial din data 22 februarie 2020. La acel moment meciul a fost jucat între Simona și ELena Rybankina, la Dubai. Cu ocazia turneului de la Praga, în afară de obligativitatea celor 24 de ore de carantină a sportivilor, David Trunda, directorul turneului, a mai anunțat următoarele regulis tricte:

  • pentru jucătore a fost rezervat un etaj;
  • oficialii WTA, personalul medical, fizioterapeuții și șoferii stau fiecare la câte un etaj;
  • sportivele trebuie să conducă singure mașina de la hotel la teren, cu maximum o persoană lângă ele;
  • măsurarea temperaturi atât la intrare, cât și la ieșirea din baza sportivă;
  • frigidere de pe teren vor fi înlocuite și curățate;
  • prosoapele vor fi agățate de cârlige amplasate în colțurile terenurilor;
  • sportivele nu au voie să ofere prosoapele fanilor la finalul partidelor.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI