Simona Halep, criză de nervi la WTA Praga. Gestul neașteptat făcut pe teren

de: Andrei Simion
12 08. 2020

Simona Halep a avut un meci de coşmar în turul 1 al probei de dublu. Românca şi partenera sa, Barbora Strycova, au fost învinse de rusoaicele Pavlyuchenkova şi Kudermetova, scor 3-6, 6-3, 8-10. Asta deşi au condus cu 7-2 în supertiebreak. Aşa cum era de aşteptat dacă ţinem cont de evoluţia scorului, Simona Halep a fost nervoasă în multe momente. La 8-8 în supertiebreak, românca a încercat să dea o minge decisivă. A ratat de puţin ţinta şi imediat a avut o reacţie nervoasă.

Simona Halep a ratat şansa unui meci cu Barbora Krejcikova în proba de dublu. Dar o va înfrunta la simplu pe jucătoarea din Cehia

Simona a dat cu racheta de pământ şi şi-a reproşat inexactitatea. A fost o descărcare nervoasă care nu a ajutat-o pe Halep. La următoarea minge, pe şansă de meci pentru rusoaice, românca şi-a asumat din nou responsabilitatea unei lovituri decisive. A trimis prea lung, iar partida s-a încheiat cu victorie pentru Kudermetova şi Pavlyuchenkova.

Simona Halep şi Barbora Strycova au ratat şansa unui meci foarte tare în turul 2 al probei de dublu de la Praga. Le-ar fi avut de înfruntat pe favoritele 1, duble câştigătoare de Grand Slam, Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova. Simona Halep a precizat că s-a bucurat să joace alături de Strycova şi e posibil ca ele să mai facă echipă şi pe viitor.

Simona Halep rămâne în cursa pentru titlu în proba de simplu de la Praga. Şi o va înfrunta chiar pe Barbora Krejcikova. Jucătoarea din Cehia a trecut de Patricia Ţig în prima rundă. Meciul dintre Halep şi Krejcikova este programat joi, nu mai devreme de ora 15:00. Simona Halep este la revenirea după şase luni de pauză provocată de pandemia de coronavirus. Şi ţinteşte cel de-al 21-lea titlu WTA al carierei. Chiar dacă această competiţie de la Praga, de categorie International, nu oferă premii tocmai consistente.