Simona Halep, criticată aspru de englezi după ce s-a vaccinat. Ce acuzații i se aduc româncei

Simona Halep, criticată aspru de englezi după ce s-a vaccinat. Ce acuzații i se aduc româncei
Motivul pentru care i s-a permis vaccinarea Simonei Halep

Printre sportivii care au decis să se vaccineze anti-covid a fost și Simona Halep. La acel moment gestul sportivei devenea un exemplu de asumare. Au existat comentarii laudative la adresa ei, dar și multe critici. Cele mai recente critici aduse sportivei românce vin din presa britanică, relatează colegii de la Playsport.ro.

Simona Halep, personaj negativ în ochii presei britanice

Colegii de la Playsport.ro au decis să disece ultimele articole apărute în presa britanică la adresa Simonei Halep. Aceștia relatează despre un articol scris de celebra publicație TheSun care a criticat dur gestul Simonei de accepta să se vaccineze.

În opinia jurnaliștilor britanici, Simona este personajul negativ, motivul fiind de fapt momentul ales pentru a face acest lucru. Autoritățile au permis Simonei, dar și altor sportivi, să se vaccineze înaintea altor categorii sociale, dintr-un motiv argumentat. În schimb, jurnaliștii britanicii au considerat că Simona a fost într-un fel favorizată.

”Vaccinarea Simonei Halep a fost foarte publică, coordonată de șeful campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghita. A dus la numeroase comentarii negative care reafirmă în sine importanța ca unul dintre cei mai proeminenți sportivi din țară să primească vaccinul fără probleme. Vaccinurile continuă să fie distribuite în întreaga lume. Organismele de conducere a sporturilor s-au confruntat cu o problemă similară.

În ultimele luni, în cadrul Asociației Naționale de Baschet, temerea jucătorilor față de vaccinuri a fost un punct important de discuție. NBA oferă o relaxare a unor protocoale pentru jucătorii vaccinați și chiar pentru echipe complete, odată ce 85% dintre jucători și antrenori sunt vaccinați.”, titrează publicația britanică.

Motivul pentru care i s-a permis vaccinarea Simonei Halep

Coordonatorul campaniei, Valeriu Gheroghiță explica la acel moment de ce s-a luat această decizie. Anul acesta vor avea loc Jocurile Olimpice de la Tokio, iar autoritățile japoneze au condiționat participarea sportivilor. Condiționarea făcea referire la vaccinarea anti-covid. Sau, în cel mai rău caz, dacă sportivii prezintă un test și stau în izolare o perioadă de 14 zile.

Astfel că decizia de a le permite sportivilor români, care vor participa la JO de la Tokio a fost cât se poate de argumentată. Numai că publicația TheSun a preluat acest lucru, comparându-l cu situația jucătorilor din baschetul profesionist american.

Aceeași publicație britanică, plecând de la această justificare a autorităților române, aduce în discuție declarațiile date de ATP și WTA în raport cu obligativitatea vaccinării sportivilor participanți la turneele organizate de cele două foruri internaționale de tenis.

Cei de la TheSun afirmă că atât ATP cât și WTA au dat comunicate de presă prin care stipulau că jucătorii nu sunt obligați să se vaccineze, fiind o alegere personală. În aceleași comunicate, mai spune The Sun, ar fi fost menționat și sprijinul ATP și WTA pentru vaccinare.

Cu toate astea britanicii au considerat că gestul Simonei nu a fost de bun augur, comparând-o cu alte jucătoare de top care au ales sa nu se vaccineze.