25 mai 2023 | 11:34

„Simona Halep, arestată preventiv”. Cristian Tudor Popescu, strigăt de disperare, după ce audierea sportivei a fost din nou amânată. Gazetarul cere intervenția guvernului

Știri generale
„Simona Halep, arestată preventiv”. Cristian Tudor Popescu, strigăt de disperare, după ce audierea sportivei a fost din nou amânată. Gazetarul cere intervenția guvernului

Cristian Tudor Popescu o apără cu glas puternic pe Simona Halep. Gazetarul este indignat că sportiva nu a fost încă audiată în dosarul în care este acuzată de dopaj și este convins că prin aceste amânări sunt încălcate drepturile omului. Jurnalistul cere intervenția guvernului României și susține că jucătoarea noastră este practic supusă unui „arest preventiv”, fiind suspendată provizoriu de mai bine de opt luni.

Cristian Tudor Popescu, revoltat de cazul Simona Halep

Cristian Tudor Popescu a criticat-o de multe ori pe Simona Halep, dar de data aceasta este de partea ei. Jucătoarea a cerut să fie judecată în procedură de urgență, privind acuzațiile de dopaj cu Roxadustat, dar până acum nu a fost nici măcar audiată. Sportiva ar fi trebuit să apară în fața judecătorilor de la Sport Resolutions pe data de 28 mai, dar Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis a cerut o nouă amânare, a treia.

„Simona Halep, arestată preventiv cât cuprinde. Simona Halep declară că a aflat că pe 28 mai, la cererea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA), audierea ei de către un tribunal independent va fi amânată – pentru a treia oară”, a scris pe rețelele sociale Cristian Tudor Popescu.

„Nu cred în teorii ale complotului occidental împotriva românilor și României – că de teorii ale complotului rusesc n-am auzit. Dar dacă așa va fi pe 28 mai, atunci nu mai e vorba de Roxadustat, dopaj, suspendare, nu mai e vorba nici măcar de tenis sau de jucătoarea Simona Halep.

Ne vom afla în fața unei încălcări strigătoare la cer a unui drept al omului, al unui cetățean dintr-o țară a Uniunii Europene – dreptul la Justiție”, a continuat jurnalistul pentru Fanatik.

Cristian Tudor Popescu cere intervenția guvernului României

Oficialii ITIA au explicat că au cerut această ultimă amânare pentru că și-au dorit ca sportiva să fie audiată o singură dată pentru cele două cazuri în care este implicată. În primul este acuzată de dopaj, iar în al doilea este vorba de anumite nereguli în pașaportul ei biologic.

„Simonei Halep i se refuză de luni de zile accesul la actul de Justiție. E ca și cum ar fi arestată preventiv, pe termen nelimitat, fără ordin judecătoresc, la poarta terenului de tenis de performanță.

Practic, ITIA se substituie instanței de judecată, supunând-o pe Simona Halep la executarea pedepsei prin eternizarea suspendării provizorii”, a mai explicat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul consideră că Simona Halep ar trebui ajutată să se apere și crede că ar trebui să intervină, în această chestiune, guvernul României.

„În această situație, cred că se impune intervenția guvernului României. Care trebuie să apere drepturile cetățenilor săi în străinătate, adresându-se instituțiilor internaționale de Justiție – Curtea Europeană a Drepturilor Omului, de pildă”, a mai spus cunoscutul jurnalist.

Audierea sportivei din România a fost amânată pentru luna iunie, iar Patrick Mouratoglou a declarat că nu înțelege această decizie. Antrenorul le-a explicat fanilor de pe rețelele sociale și cum au fost contaminate accidental, cu Roxadustat, suplimentele nutritive pe care le folosește sportiva din România.

Jucătoarea de tenis a fost suspendată provizoriu pe 7 octombrie 2022, dar ultimul meci l-a disputat la finalul lunii august, când a pierdut în primul tur la US Open.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Capital.ro
Rugăciunea puternică pe care să o spui în prima zi de Paște. Se rostește pentru iertarea păcatelor
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Datini și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce trebuie să faci să atragi noroc și bani
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro