25 mai 2023 | 10:11

Patrick Mouratoglou a lămurit marea dilemă: cum a ajuns Roxadustat în corpul Simonei Halep. Antrenorul francez se „luptă la baionetă” pentru jucătoarea din România

Știri generale
Patrick Mouratoglou a lămurit marea dilemă: cum a ajuns Roxadustat în corpul Simonei Halep. Antrenorul francez se „luptă la baionetă” pentru jucătoarea din România

Patrick Mouratoglou sare din nou în apărarea Simonei Halep, după ce procesul de la Sport Resolutions a fost amânat pentru a treia oară. Antrenorul francez a reacționat pe rețelele sociale și a spus că Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) greșește pentru că nu acceptă procesul. Tehnicianul le-a răspuns celor care au criticat-o pe sportivă și a explicat cum s-a produs contaminarea cu Roxadustat, una dintre dilemele care îi frământă foarte tare pe fanii care cred în nevinovăției jucătoarei de tenis.

Patrick Mouratoglou se luptă pentru Simona Halep

Patrick Mouratoglou a fost destul de tăcut după ce s-a declanșat scandalul de dopaj cu Simona Halep, dar în ultima perioadă a devenit tot mai vocal și mai acid în încercarea de a o apăra pe jucătoarea din România. Ultima decizie l-a revoltat. Sportiva a anunțat că este devastată pentru că procesul de la tribunalul independent Sport Resolutions a fost din nou amânat, la solicitarea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA). Audierea ar fi trebuit să aibă loc pe data de 28 mai 2023.

„ITF continuă să se comporte la fel de rău cum a făcut-o de la început. O rușine pentru sportul nostru. Probabil vor să arate lumii că sunt buni de ceva. Imensa majoritate a jucătorilor testați pozitiv în ultimii ani sunt victimele contaminării. Unde sunt cei care se dopează cu adevărat? Joacă în continuare”, a scris Mouratoglou în comentariile postării prin care Simona a anunțat că audierea i-a fost amânată încă o dată.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

Simona Halep a fost suspendată provizoriu pe data de la 7 octombrie 2022, după testul pozitiv de la US Open 2022, din luna august. Oficialii ITIA au transmis că au cerut ultima amânare pentru că au vrut ca sportiva să fie audiată o singură dată pentru cele două acuzații: dopajul cu Roxadustat și neregularitățile din pașaportul biologic, o acuzație formulată pe data de 19 mai 2023.

Patrick Mouratoglou a explicat, pas cu pas, cum s-a produs contaminarea accidentală cu Roxadustat

S-a vorbit de mai multe ori în presă despre strategia de apărare în dosarul în care sportiva este acuzată de dopaj cu Roxadustat, substanță aflată pe lista interzisă. Simona Halep a dezvăluit că este despre o contaminare accidentală a suplimentelor nutritive, dar nu a dat alte detalii. Patrick Mouratoglou a fost întrebat despre această temă de un fan și a răspuns tăios.

„Mulțumesc că ai întrebat. Îți voi răspunde. Pentru ceilalți care judecă fără să știe nimic, nu arătați lumii că sunteți atât de lipsiți de inteligență.

Ca să răspund la întrebare, au existat în istorie mai mult de o sută de cazuri în care contaminarea a fost demonstrată. Companiile care produc acele suplimente se ocupă și cu suplimente pentru animale și pentru persoane care nu practică sport. Amestecătoarele folosite sunt aceleași, iar dacă regulile de igienă nu sunt respectate minuțios, asta se poate întâmpla.

De asemenea, uneori cumpără materie primă din China, și acolo dau uneori medicamente animalelor de pe listă. Mai sunt și alte moduri de contaminare, dar nu le voi parcurge pe toate astăzi”, i-a transmis Mouratoglou.

Tehnicianul francez a fost întrebat și cum a fost posibil ca această greșeală să nu fie depistată la timp pentru a nu se ajunge în această situație.

„Urmele de Roxadustat găsite în urina Simonei sunt atât de mici încât este incredibil să consideri asta dopaj. Experții au dovedit atât în cazul ei cât și în multe altele: cantitatea de Roxadustat din suplimentele (n.r. – contaminate) corespunde cu cele extrem de mici găsite în urina Simonei”, a scris Mouratoglou.

Audierea Simonei Halep a fost amânată a treia oară și a fost reprogramată în luna iunie. Jucătoarea a fost suspendată pe 7 octombrie 2022, iar în acel moment se afla pe locul 9 WTA. Săptămâna aceasta a început-o pe poziția 34 a clasamentului mondial.

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Este cea mai calmă zodie dintre toate. Nimic nu o poate enerva
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Imagini înfricoșătoare. Cum ar arăta un atac nuclear asupra celui mai mare oraș din Europa Occidentală. Simularea care ne dă fiori
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Adrian Câciu, anunțul serii: Vouchere de 15.000 de lei pentru electrocasnice. Cine beneficiază
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Schimbare în România! Se introduce în toate magazinele din țară
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Se oferă RECOMPENSĂ pe CAPUL lui TRUMP. Planul secret, descoperit într-o SCRISOARE
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro