Simona Halep, acuzată grav în Australia. De ce este favorizată românca

Australian Open 2021„Fără tratament special” pentru cei 72 de jucători aiAustralian Open 2021 la Melbourne

Pe 8 februarie se dă startul la Australian Open 2021 în condiții de restricții și carantină. Oficialii turneului deja au probleme, având în vedere cazurile de infecții depistate. În afară de asta, tot mai multe voci acuză de tratament preferențial anumiți participanți la turneu. Printre aceștia, în listă se regăsește și numele Simonei Halep.

Acuzații venite din partea jucătorilor de la Australian Open 2021

Deși oficialii tunernului au declarat că nu s-au făcut tratamente preferențiale, există voci care spun contrariu. Printre cei care au făcut aceste acuzații se numără și tenismenul austriac Philipp Oswald. Acesta a spus într-un interviu că există tratamentente preferențiale în cantonamentul de la Australian Open 2021, și că nu i se pare normal să se  întâmple așa.

”Jucătorii de top sunt tratați întotdeauna mai bine pentru că aduc bani. Circuitul se bazează pe ei. Nu stă nimeni să se întrebe de ce sunt lăsați să joace sau să se antreneze pe terenurile centrale. Dar acum se pot antrena mai mult și asta nu este corect.

Acolo, la Adelaide, sunt condiții mult mai bune. Au voie cu mai mulți oameni în staff, pot lua și câte zece. Au sala de forțe în hotel. Toată lumea e nervoasă”, a spus Philipp Oswald, conform Tennis Net.

Austriacul, în interviu, făcea referire la cantonamentul de la Adelaide, unde sunt cazați printre alții, Roger Federer, Simona Halep, Naomi Osaka, Serena Williams, Novak Djokovici, Rafael Nadal și Dominic Thiem. Deși nu sunt confirmate acuzațiile austriacului, se știe că în cantonamentul de la Adelaide condițiile sunt altele, față de cele din Melbourne, unde sunt cazați ceilalți 72 de jucători.

Simona Halep, în cantonamentul de la Adelaide

Simona se află deja, de ceva vreme în cantonamentul de la Adelaide, în perioada de carantină, și totul este așa cum trebuie. De altfel sportiva româncă a vorbit despre ce se întâmplă în această perioadă, declarând:

„Eu m-am protejat foarte mult la turnee, la turnee nu avem voie să ieşim din hotel, deci eram protejaţi 100%. Dar aici am mai ieşit în oraş, am avut de făcut anumite treburi, să-mi cumpăr câte ceva şi probabil l-am luat din oraş. Nu ştiu de unde l-am luat, dar trebuie să ne protejăm şi mai mult, deşi nu este uşor, pentru că mental intră o teamă şi nu mai poţi să fii relaxat.

Nu trebuie să trăim în teamă, dar trebuie să ajutăm la limitarea răspândirii virusului. Oamenii de la Matei Balş m-au ajutat foarte mult şi m-au susţinut pe toată perioada şi probabil şi de aceea am trecut mult mai uşor peste această problemă”, a declarat Simona Halep.

„Fără tratament special” pentru cei 72 de jucători ai Australian Open 2021 la Melbourne

Conform presei australiene, un oficial local critică jucătorii de tenis pentru că s-au plâns de condiții după ce alți zeci au fost forțați să intre în carantină dură după ce au ajuns la Melbourne pentru Australian Open 2021.

Încă doi jucători de tenis ai Australian Open 2021 s-au dovedit pozitivi pentru Covid-19. Informația fost făcută public marți de oficiali de sănătate din statul Victoria. Această știre vine după ce un jucător a fost considerat pozitiv duminică. Iar asta se întâmplă pe fondul unei controverse tot mai mari cu privire la eveniment.

Încă un „participant ne-jucător” a fost depistat, aducând totalul la șapte, inclusiv o însoțitoare de zbor. Un oficial australian a declarat că ultimele trei teste pozitive au fost ale unei femei și a doi bărbați, toți aflați în carantină la hotel. Aproximativ 1.200 de persoane vor participa la turneul Australian Open 2021 care începe pe 8 februarie.

Deși sunt depistate câteva cazuri de infecții, Daniel Andrews, care este guvernatorul statului Victoria, a declarat într-o conferință de presă că jucătorii nu primesc niciun tratament preferențial.

„Știu că au existat discuții de la un număr de jucători cu privire la reguli. Ei bine, regulile li se aplică la fel cum se aplică tuturor celorlalți și toți au fost informați cu privire la asta înainte de a veni.

Și aceasta a fost condiția cu care au venit. Deci nu există tratament special aici, oamenii au fost tratați, deoarece virusul nu vă tratează în mod special, așa că nici noi.”, a declarat Daniel Andrews.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI