Simona Halep a răbufnit: „Viitorul tenisului românesc nu merită să fie omorât”. Ce spune sportiva despre Ion Țiriac

Simona Halep a răbufnit: „Viitorul tenisului românesc nu merită să fie omorât”. Ce spune sportiva despre Ion Țiriac
Simona Halep îi ia apărarea lui Ion Țiriac în scandalul de la Federația Română de Tenis

Simona Halep se implică în scandalul care a lovit tenisul românesc. Într-o postare pe contul personal de Facebook, sportiva îi ia apărarea lui Ion Țiriac și îl critică pe principalul contracandidat al acestuia la alegerile pentru șefia Federației Române de Tenis (FRT), Marius Vecerdea, căruia îi reproșează acțiunile din instanță prin care blochează activitatea forului.

Simona Halep îi ia apărarea lui Ion Țiriac în scandalul de la Federația Română de Tenis

„Zilele trecute, noi, jucătorii, am citit o știre prin care cineva anunța un succes triumfător al unei noi întârzieri la procedura de recunoaștere a noului președinte al Federației Române de Tenis, Dl Ion Țiriac. Noi știm că aceste alegeri au fost democratice și avem convingerea fermă că la ora actuală Ion Țiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din România. Cu toate astea, noi nu înțelegem de ce Ministerul Tineretului și Sportului refuză în continuare să finanțeze Federația Româna de Tenis.

Această finanțare nu este pentru noi, este pentru activitatea de zi cu zi a Federației și în special pentru toate acțiunile dedicate juniorilor și tinerilor jucători de tenis. Suntem oricum în ceasul al 12-lea, la un nivel scăzut al întregului sport din România și cu toate astea Ministerul refuză să finanțeze o Federație pentru că cineva contestă în instanțe în permanență acțiunile Federației. Nu înțelegem cum s-a ajuns în această situație și de ce nimeni nu ia o hotărâre sau o poziție față de toate aceste probleme.

În timpul în care amânarile sunt declarate “mari victorii”, proiectele mari pentru copii și juniori sunt oprite pe loc, pentru că statul refuză să le finanțeze. Nu trimitem destui copii la competiții, nu le plătim antrenorii, nu le dăm alimentație, medicamentație, pregătire fizică, nu ne apucăm de centre regionale, toate pentru că domnul Țiriac nu apare încă într-un registru!!! Iar dacă nu apare într-un registru, Ministerul nu știe, nu are habar cine a fost ales președinte, chiar dacă a participat la congresul de alegeri!

O astfel de situație este greu de înțeles – viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocrație și declinare continuă de responsabilitate.

Din poziția noastră de promotori ai sportului românesc și ai României, solicităm responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea în regim de urgență a finanțării Federației și a programelor sale, acțiune de natură să mențină viu spiritul sportiv și performanțele românești la nivel național și internațional”, a scris Simona Halep pe rețeaua de socializare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI