Simona Halep a pierdut bani și locuri importante în clasamentul WTA, în 2019. Care e situația sportivei

Simona Halep a pierdut bani și locuri importante în clasamentul WTA, în 2019. Care e situația sportivei

Anul 2019 a debutat cu Simona Halep pe primul loc în lume în clasamentul WTA. Însă, pe parcursul acestuia, sportiva a înregistrat și câteva rezultate slabe. De aceea, românca a pierdut bani, dar și locuri importante în respectivul clasament.

Simona Halep, pierderi uriașe în 2019

Jucătoarea de tenis a avut un avans uriaș, de 1.046 de puncte faţă de locul 2. Simona Halep a marcat în acest an 13 turnee, unde a depus mari eforturi pentru a se menține deasupra altor jucătoare. În multe dintre aceste competiții a avut însă rezultate ceva mai slabe față de cum și-ar fi dorit. Efectul acestora s-a putut observa și la nivelul clasamentului mondial.

Simona Halep a pierdut bani și locuri importante în clasamentul WTA, în 2019. Care e situația sportivei
Sportiva a pierut puncte esențiale în clasamentul WTA, în 2018 și 2019

Sportiva de 28 de ani a avut de pierdut și la punctaj, fiind vorba de un număr foarte mare, mai exact 1.905. E o consecință a faptului că la multe dintre turneele la care a participat, în 2018 și în 2019, Simona a înregistrat rezultatele cu mult mai slabe.

Sunt pierderi de puncte la Australian Open, la Indian Wells, la Roma, la French Open, la Rogers Cup, dar și la Cincinnati. Cu o singură excepție, cea a turneului de la Wimbledon, în alte meciuri nu a reușit să pulseze punctele pierdute în cadrul altor întreceri. Deși au existat constant îmbunătățiri, au fost minuscule.

De ce a ratat sportiva locuri în clasamentul WTA

Pe parcursul lui 2018 și 2019, sportiva originară din Constanța a participat în cadrul a 13 turnee. Din diverse motive, traseul său din circuitul feminin a suferit anumite modificări. Aceasta a a înlocuit turneul de la Shenzhen cu cel de la Sydney.

În China câștigase titlul cu 280 de puncte, dar în Australia a ieșit după primul meci, în turul II, cu 55 de puncte. Ca urmare, sportiva a suferit o pierdere de 225 de puncte. Mai apoi, a urmat un meci în Dubai, de unde a lipsit în anul 2018, potrivit adevărul.ro. Calificare în sferturi a reușit să îi aducă în acest sezon un plus de 190 de puncte.

De asemenea, Simona a fost nevoită să se retragă la Stuttgart, din cauză că a avut un weekend epuizant pentru echipa României de Fed Cup, în meciul cu Franţa. Absența româncei din Germania, unde trebuia să apere un sfert, a fost marcată de o pierdere de 100 de puncte.