Simona Gherghe, simptome clare după poluarea din București. Cum se simte vedeta Antenei 1

Simona Gherghe, simptome clare după poluarea din București. Cum se simte vedeta Antenei 1

Poluarea este unul dintre principalii inamici ai Bucureștiului, care îl face să se plaseze în topul celor mai ”încărcate” orașe din Europa. Subiectul a fost atins și de Simona Gherghe, pe Facebook. Vedeta Antena 1 a publicat un mesaj, alături de câteva ”probe”, care au înspăimântat-o, dar și revoltat-o. Fosta prezentatoare a declarat și că repercusiunile se simt, susținând că nu poate respira și că ochii o ustură în unele seri.

Simona Gherghe, simptome după poluarea din București

La începutul lunii martie, poluarea a atins limite record două zile consecutive în București. Depășirile au fost de peste 900% comparativ cu limita admisă. Mii de mașini circulă zi de zi, multe dintre ele lăsând dâre de noxe în urma lor, fabricile din zonele industriale sunt și ele un factor pentru care orașul este poluat, să nu mai spunem de lipsa spațiilor verzi ce agravează și ele situația, iar de curând, incendiul de miriște a ”pus capac”.

Drept urmare, vedeta Antena 1 a făcut un apel public către ministrul Mediului, notând pe contul ei de Facebook câteva detalii despre fenomenul ciudat al aerului greu de respirat resimțit în Otopeni, Corbeanca și în nordul Capitalei. Simona Gherghe acuză faptul că un miros de cauciucuri arse a fost resimțit puternic încă de dimineață și a amintit că nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. Fosta prezentatoare TV a menționat și că Garda Națională de Mediu explica ieri faptul că mirosul puternic a venit de la un incendiu ce arsese mohnit. Suspicios, din punctul său de vedere, este că același lucru s-a repetat și miercuri dimineață.

„Care să fie explicația acestei magii? E ceva ciudat în povestea asta”

„A doua noapte consecutiv când nu se poate respira. Nu putem deschide geamurile, mirosul de fum/cauciuc ars a intrat în casă și se simte foarte puternic. Practic, mă ustură ochii. E ceva ciudat în povestea asta. (…) Deci care să fie explicația acestei “magii”? Și azi-noapte tot un incendiu de miriște? Și dacă nu ar fi reușit să-l stingă în totalitate, cum am mai citit, cum se explică faptul că aerul devine de calitate în jurul orei 09.00?

Vântul nu bate, deci nu poate fi invocat aici. Înțeleg că se simte puternic și în București… Domnule Ministru Costel Alexe, ne datorați o explicație! Nu e vorba de o comunitare restrânsă! Suntem mii de oameni în situația asta!”, este o parte din mesajul Simonei Gherghe postat pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI