Silviu Prigoană își pregătește revenirea în politică. Vrea să legalizeze prostituția: „Batem pasul pe loc de ani buni” (exclusiv)

de: Ștefan R. Apostol
01 06. 2022

Unul din cei mai cunoscuți oameni de afaceri, cu investiții în media românească în trecut, este bineînțeles Silviu Prigoană. După o perioadă în care a stat în fara spectrului politic, decide să intre în politică, în rândurile PDL, de unde în 2010 demisionează. Ulterior a candidat ca membru, tot al aceluiași partid, pentru funcția de primar general, în 2012. De atunci și până astăzi, în afară de scandalurile de divorț cu Adriana Bahmuțeanu, Silviu Prigoană a renunțat la politică. Asta până de curând. Într-un interviu în exclusivitate pentru Impact.ro, omul de afaceri a anunțat că se gândește serios să revină, și nu oricum.

Silviu Prigoană vrea să candideze la alegerile din 2024

După o lungă perioadă în care și-a văzut de afaceri și de copii, celebrul afacerist Silviu Prigoană se gândește serios să revină în prim-planul politicii românești. Conform celor declarate, ideea i-ar fi venit după ce mai multe proiecte de lege bat pasul pe loc.

„Ideea asta mi-a încolțit în minte cu ceva vreme în urmă. Am zis să mă mai gândesc la ea, să o pun la dospit, cum se zice. Dar cred din ce în ce mai mult că îi voi da curs. Sunt cel puțin două legi pe care am de gând să le modific.

Iar pe o treia, cea legată de legalizarea prostituției, observ că de ani buni batem pasul pe loc. În vorbe suntem extrem de pudici, dar faptele spun cu totul altceva!”, declară Silviu Prigoană, în exclusivitate pentru Impact.ro.

„Nu văd niciun fel de problemă să fac asta”

Întrebat dacă s-a gândit și la un partid anume, aducându-se în discuție chiar PSD, Silviu Prigoană, fără să stea prea mult pe gânduri, declară că „Nu văd niciun fel de problemă să fac asta”.

„Nu văd niciun fel de problemă să fac asta, dacă vom ajunge ambele părți la concluzia că e benefic. În fond, am fost pionier și utecist la viața mea.

Mi-am făcut și stagiul militar ca la carte. Ca atare nu am cum să mă dezic de trecutul meu.

Am dăruit destule țării, de ce nu ar fi iar timpul să fac ceea ce am mai făcut în viața mea. Consider că primul meu mandat nu a fost deloc o greșeală!”, mai spune Silviu Prigoană.

Printre legile pe care le-ar dori promulgate, așa cum declara, este și Legea Prostituției, lege care era anunțată, încă din 2007, dar fără un rezultat concret.

România, care se luptă să combată traficul de persoane și exploatarea sexuală, intenționează să abordeze creșterea prostituției prin legalizarea acesteia, declara, în 2007, ministrul de interne de atunci, Vasile Blaga. De atunci și până astăzi, au trecut 15 ani, și nu a fost promulgată nicio astfel de lege.

Rămâne să vedem dacă Silviu Prigoană, care spune că „Numele meu are o rezonanță puternică în rândul opiniei publice”, va reuși să intre în politică, din nou, pe ușa din față, și dacă ceea ce și-a propus se va materializa. Rămâne să așteptăm alegerile din 2024.