Silviu Mănăstire, atac dur la adresa lui Vlad Voiculescu: „Ai instrumentalizat o tragedie ca cea de la Colectiv și ţi-ai făcut filme de promovare”

Silviu Mănăstire, atac dur la adresa lui Vlad Voiculescu:
Silviu Mănăstire, atac dur la adresa lui Vlad Voiculescu

Silviu Mănăstire, moderatorul B1 TV, a avut o reacție dură la declarațiile făcute de Vlad Voiculescu. Acesta spunea că ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor este folosit pentru capital politic. Moderatorul îi aduce aminte ministrului sănătății momentul în care s-a folosit de tragedia de la Colectiv pentru a face un film pentru capital politic.

Reacție virulentă la adresa lui Vlad Voiculescu

Reacția lui Silviu Mănăstire a venit la doar câteva zile după ce pacienții de la Spitalul Foișor din București au fost evacuați noaptea. Atunci, oamenii ce abia au fost operați, au fost transportați în saci, la alte spitale. Vlad Voiculescu a anunțat, într-o conferință de presă, că întregul scandal de la Spitalul Foișor este folosit pentru capital politic.

Ca și replică, Silviu Mănăstire îi aduce aminte acestuia că s-a folosit de o tragedie pentru a-și face soclu politic. Este vorba despre tragedia de la Colectiv, moment în care și-au pierdut viața zeci de tineri. Atunci, Vlad Voiculescu a făcut un film.

Voiculescu ce cu declaraţia asta? Mai Vlad Voiculescu, când tu ai instrumentalizat şi ai călărit o tragedie ca cea de la Colectiv, ţi-ai făcut filme de promovare. Ai folosit în mod cinic, subuman, mizerabil acea tragedie de la Colectiv, şi ţi-ai făcut capital şi soclu politic, tu mai ai dreptul să vorbeşti despre conotaţii politice despre ce s-a întâmplat la Foişor că este folosit pentru capital politic? Eşti în stare să mai vorbeşti, Vlad Voiculescu? Aţi luat nişte voturi şi aţi promit că faceţi lucrurile altcumva.

Pacienții de la Spitalul Foișor, evacuați noaptea

Tot scandalul a pornit în momentul în care autoritățile au decis să evacueze Spitalul Foișor din București, vineri noaptea. Ministrul Voiculescu a decis acest lucru, cu toate că au existat pacienți ce au fost operați recent.

Într-o conferință de presă, Voiculescu a declarat că a vorbit cu rudele celor internați acolo. Acesta a acuzat că unii beneficiază de capital politic după acest eveniment. De asemenea, Vlad Voiculescu a condamnat chiar și televiziunile ce au relatat cele întâmplate.

“Chiar dacă vorbim de o situaţie de criză lucrurile pot fi blocate fie din interes, mediatic, politic, fie dintr-o neînţelegere a situaţiei de criză în care sistemul sanitar se află şi MS are capacitate limitată pentru a trece peste decizia unui manager, respectiv refuzul de a semna, respectiv o întârziere. (…) Este regretabil că s-a întâmplat acest lucru şi este cât de poate de evident că de la un punct încolo s-a încercat folosirea unei situaţii de urgenţă pentru a câştiga capitalul politic”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Urmăriți Playtech.ro și pe