Ilegalitatea comisă la Spitalul Foișor. Vlad Voiculescu a fost informat de ea de pe 2 aprilie

Ies la iveală detalii despre decizia de a transforma spitalul Foișor în unitate medicală specială pentru pacienții covid-19. Această decizie ar fi ilegală.

Transformarea Spitalului Foișor în unitate covid-19, ilegală

Oamenii au ieșit în stradă din cauza imaginilor șocante cu pacienții care au fost transportați noaptea în alt spital.

Decizia controversată de a face din spitalul Foișor unul specializat în tratarea covid-19 ar fi, se pare, ilegală.

Se pare că această schimbare a fost făcută în mod ilegal, spun reprezentanții unității medicale.

Potrivit unui document primit de ministrul Sănătății pe 2 aprilie, conducerea spitalului Foișor afirmă că unitatea medicală nu îndeplinește condițiile pentru a trata oameni de covid-19.

”Conform celor menţionate de Ordinul 434/2021 din 26 martie 2021, criteriile menţionate NU sunt îndeplinite de Spitalul clinic de Ortopedie Traumatologie şi TBC Osteoarticular ”Foişor”, fiind obligaţi să vă atenţionăm de acest context de neconformitate pentru a evita concluzii provocatoare de malpraxis sau de perturbare a întregii activităţi a spitalului, care este eminamente ortopedică, prin monoprofil”, se arată în documentul adresat Ministerului Sănătăţii şi semnat de managerul spitalului, de directorii medical şi financiar-contabil şi de şefii de secţie, informează news.ro.

În același comunicat se vorbește despre imposibilitatea de a detașa personal medical.

Colegiul Medicilor, despre evacuarea Spitalului Foișor

Președintele Colegiului Medicilor București, Cătălina Poiană, a declarat că modul în care s-a făcut evacuarea pacienților este anormală.

”Stimaţi decidenţi, stimaţi colegi, Nu discutăm acum decizia luată în cazul Spitalului Foişor în această perioadă de criză, ci modul de implementare!  Situaţia pacienţilor evacuaţi în noapte de la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor” reprezintă un caz extrem de regretabil.

Chiar dacă contextul epidemiologic din Bucureşti a impus această decizie dificilă, consider anormal ce s-a întâmplat, iar această situaţie reprezintă o pată pe sistemul de sănătate şi sporeşte neîncrederea românilor în sistemul spitalicesc şi în sistemul sanitar în general. Înţeleg şi ştiu că situaţia este extrem de dificilă cu numărul de pacienţi infectaţi cu SARSCoV-2 în Bucureşti, dar dacă soluţia analizată a fost cea de evacuare a Spitalului Foişor, evacuarea trebuia mult mai bine gestionată şi coordonată de toţi cei implicaţi în această procedură”, a spus medicul.

În opinia sa, în această perioadă, ”este extrem de important să creştem încrederea românilor în sistemul medical, nu să trezim suspiciuni cauzate de emoţii colective după ce vedem pacienţi transferaţi în salvări şi maşini personale, unii abia operaţi, transportaţi prin mijlocul unor protestatari în miezul nopţii”.

Aceasta a făcut un apel către medici și personalul medic, spunând că drepturile pacienților trebuie respectate, indiferent de afecțiunile de care suferă.

”Ca medic şi preşedinte al Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti mesajul meu este clar:  Pacienţii, indiferent de afecţiunea de care suferă, au nevoie de acces echitabil la serviciile medicale necesare, iar drepturile pacienţilor trebuie respectate. Medicii şi personalul medical au nevoie de încrederea şi respectul populaţiei, dar şi de politici publice de sprijinire a sistemului medical, mai ales în această perioadă extrem de dificilă”, a conchis medicul Cătălina Poiană.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI