Silviu Biriș, coleg cu Kira Hagi, în ”Sistemul perfect”: ”Este serioasă și disciplinată, ca tatăl ei”. Cât costă un bilet la piesa fetei lui Gică Hagi EXCLUSIV

de: Simona Ecovoiu
13 11. 2023

Actorul Silviu Biriș, absolvent de Teologie și slujitor al bisericii, ne-a vorbit, în exclusivitate pentru Playtech Știri, despre colega lui de scenă Kira Hagi, fiica fostului mare fotbalist, căreia îi dă replica în noua piesă, ”Sistemul perfect”. În calitate de slujitor al bisericii, el ne-a oferit și câteva rețete gustoase, rapide și ieftine, pentru Postul Crăciunului, care începe, mâine, 14 noiembrie 2023.

Despre colaborarea cu Kira Hagi, în spectacolul ”Sistemul perfect”: ”Este disciplinată, serioasă, ca tatăl ei”

Silviu Biriș ne-a vorbit despre recenta premieră a piesei ”Sistemul perfect”, o savuroasă comedie, în trei acte, de Georges Feydeau și Maurice Hennequin, în care un soț caută soluții și face tot felul de planuri, ca să scape din căminul conjugal.

Vezi aici: Moment emoţionant pentru Gică Hagi. Fiica sa a debutat la Teatrul Naţional. Gestul făcut de fostul mare fotbalist pentru Kira, după terminarea spectacolului

El joacă și cu Kira Hagi, una dintre cele mai talentate actrițe ale momentului, despre care ne-a vorbit în termeni lăudabili:

”Am avut succes, la recenta premieră a piesei ”Sistemul perfect”, având în distribuție pe mine, pe Monica Davidescu, pe Aurelian Temișan și pe Kira Hagi, fiica fostului mare fotbalist, de talie internațională, Gică Hagi:

Kira este o actriță foarte talentată, foarte bună, un om frumos, educată, orice părinte și-ar dori să o aibă fiică. Este serioasă și disciplinată, ca tatăl ei, Gică Hagi. Este un spectacol frumos, cu decoruri deosebite, la care vă invităm cu drag!”.

la preimera spectacolului ”Sistemul Perfect”, la Teatrul Național București

Piesa se va juca și pe 28 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural Reduta, din Brașov. Preț bilet: 80 și 100 de lei.

Kira Hagi, despre rolul din piesă: ”Mi-am împlinit unul dintre marile visuri!”

Înainte de premieră, Kira Hagi, absolventă a Academiei de Film, din New York, în 2017, și-a manifestat bucuria de a juca alături de marii artiști. Ea a postat un mesaj, plin de entuziasm, pe conturile sociale:

”Încep prin a vă spune că se râde în hohote la piesa aceasta, că se joacă la Teatrul Național și că mi-am împlinit unul dintre visuri, de a fi pe scenă alături de actori pe care îi admiram demult”.

La premiera din 6 noiembrie, de la Teatrul Național, a fost prezent și Gică Hagi, tatăl actriței, care, după reprezentație, și-a îmbrățișat fiica, i-a dăruit un buchet de flori, apoi s-a pozat, alături de actorii din distribuție.

Vezi și: Vestea momentului despre Aurelian Temișan și Monica Davidescu. I-au surprins pe toți

Fiica ”Regelui fotbalului românesc” a mai jucat în ”București, te iubesc!”, ”Fragile” și în ”Între chin şi amin”, un emoționant film despre ”Experimentul Piteşti”.

Rețetă delicioasă pentru Postul Crăciunului, recomandată de Silviu Biriș: ”Ciorbiță de cartofi, acrită cu zeamă de varză”

Postul Crăciunului începe, mâine, 14 noiembrie, și se încheie pe 24 decembrie. Timp de o lună, creștinii care doresc să țină post vor renunța la carne, lactate și ulei.

Află despre: Când este Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2023. Care este semnificația acestei sărbători

Actorul Silviu Biriș, absolvent de Teologie și slujitor al bisericii, ne-a vorbit despre importanța Postului Crăciunului, mai ales la nivel spiritual. Ne-a oferit și un meniu consistent, pentru o zi, inclusiv delicioasa lui rețetă de ciorbiță cu cartofi:

”Se spune că postul este cu mâncare pe masă. Acum, fiecare cu măsura lui, dacă ții post și burta e plină de cartofi și de fasole sau de mai știu eu ce, de pildă, de jumări din soia, friptură de bambus și înlocuitori, ca să fac și o glumă, de fapt, nu este un post, ci un fel de completare a mesei de peste an.

Eu în post merg pe legume, fructe, mai mult crude. Mă feresc de ulei, cât pot, și când sunt dezlegări. Mai și gătesc, este foarte bună, în post, o ciorbiță de cartofi, acrită cu zeamă de varză, dar nu fierb legumele prea mult, totul e semicrud”.

”Postul înseamnă însă și multă smerenie și înfrânare”

”Putem pune în ceai sau în cafea o linguriță de miere, ca să nu ți se mai pară viața atât de amară”

Vestitul actor mai spune că, în timpul Postului Crăciunului, e bine să renunțăm la gust, la sărat și la dulce, meniul fiind bogat în fructe și în pesmeți:

”Dacă mănânci două feluri de mâncare, într-o zi, a doua zi mănâncă mai puțin, și asta după ora 18.00. Eu merg pe alune, caju, semințe, fructe confiate, poți să le ai și în buzunar, când nu ești acasă.

Asceții recomandă mâncarea uscată, covrigii, pesmeții, ceaiul. Să nu uităm că este un post al bucuriei, al nașterii Mântuitorului, sunt și foarte multe dezlegări la pește. Cafeluța e bine să o bem fără zahăr, mai târziu, mai spre ora 12.00, dar, dacă omul are tensiunea mică și medicul i-a recomandat cafea, atunci să o bea când se trezește din somn. Dimineața, eu beau un suc de fructe, mănânc un iaurt din soia, la prânz am o ciorbă sau o mâncărică de conopidă cu maioneză vegetală, e foarte simplu de făcut.

Seara e ideală doar o salată de crudități rase, cu măr, morcovi, stafide, alune, nuci. Este sățioasă, te satură. Noi, românii, avem problema asta, cu burta, să fie mereu plină, e ca o prăpastie fără fund”.

Află și: Când începe Postul Crăciunului 2023. Zile cu dezlegare la pește

Silviu Biriș atrage  atenția că postul nu înseamnă un meniu vegetarian

Silviu Biriș atrage însă atenția că postul nu înseamnă un meniu vegetarian, fără carne și fără lactate, ci și un stil de viață smerit, în care trebuie să fim mai buni, mai sufletiști, mai atenți la problemele celor dragi, să ajutăm cât mai mult:

”Postul se face cu blândețe, cu dragoste, să ne aducem aminte cine suntem, este pentru aducerea aminte că și Mântuitorul nostru, Iisus Hristos, a postit 40 de zile.

Postul e făcut pentru om, nu omul pentru post. Postul înseamnă smerenie, înfrânare de la pofte, să nu mai bârfim. Este un post al bucuriei, încep colindele, odată cu Sf. Andrei”.

A cunoscut celebritatea cu rolul studentului îndrăgostit, din filmul ”Crucea de piatră”

Silviu Biriș joacă în prezent și în piesele ”Nebune de legat”, alături de surorile Odagiu și de Sergiu Costache, cunoscut din serialul ”Clanul” (PRO TV), și în ”Ia-le banii!”, cu Magda Catone și Ozana Barabancea.

Silviu Biriș a cunoscut celebritatea cu rolul studentului îndrăgostit, din filmul ”Crucea de piatră”

Actorul a cunoscut însă celebritatea în 1993, după prestația din ”Crucea de Piatră”, alături de Corina Dănilă, unde a interpretat rolul studentului amorezat:

”Eram mort după ea! Era foarte frumoasă și talentată! Pe atunci, presa mondenă nu exista și nimeni nu a știut de povestea noastră”, mărturisea Silviu Biriș, despre Corina Dănilă.

Află despre: Actorul vorbește despre relația cu Corina Dănilă, la 7 ani după ce a divorțat. ”Avem o chimie extraordinară!” Cei doi au debutat acum 29 de ani VIDEO EXCLUSIV

Pe plan personal, Silviu Biriș are doi copii, David și Eva, din relația cu Irina Cornişteanu, de care a divorţat în urmă cu 7 ani.