23 mai 2023 | 13:58

Silviu Biriș, despre relația cu Corina Dănilă, la 7 ani după ce a divorțat. ”Avem o chimie extraordinară!” Cei doi au debutat acum 29 de ani VIDEO EXCLUSIV

Monden
Silviu Biriș, despre relația cu Corina Dănilă, la 7 ani după ce a divorțat. ”Avem o chimie extraordinară!” Cei doi au debutat acum 29 de ani VIDEO EXCLUSIV
Silviu Biriș, adevărul despre relația cu actrița Corina Dănilă, cu care s-a iubit în ”Crucea de piatră”

Silviu Biriș și Corina Dănilă, partenera lui de scenă, formează un cuplu, așa cum se zvonește în lumea artistică? Actorul a dorit să spună lucrurilor pe nume, în interviul exclusiv pentru Playtech Știri. El ne-a dezvăluit ce îl atrage la artista cu care s-a iubit pătimaș, acum 29 de ani, în filmul ”Crucea de piatră”, dar și care este stadiul relației lor.

Silviu Biriș a reluat colaborarea cu regizoarea Beatrice Rancea

Silviu Biriș, prezent zilele trecute la lansarea cărții „În căutarea lui Moș Crăciun”, a vedetei TVR Marina Almășan, și-a manifestat bucuria revenirii pe scenă, după cei doi ani grei de pandemie, în care a jucat rar, din cauza restricțiilor:

”Muncim, sperăm, cu sens, ca să spun așa. Ne luăm revanșa, poate chiar mai mult decât ar trebui, adică de multe ori ar trebui să mai stăm și să ne aducem aminte că și atunci, în pandemie, a fost ceva bun. Trebuie însă să ne arătăm și noi utilitatea. Teatrul Național nu duce lipsă de premiere, dimpotrivă, noul management a adus în prim-plan regizori foarte importanți.

Eu însumi, în momentul acesta, am bucuria să mă reîntâlnesc la lucru cu maestrul Gelu Colceag, la ”Opera de trei parale”, scrisă de Bertolt Brecht, cu Marius Manole, în rolul titular, dar și cu alți actori, Mircea Rusu, Medeea Marinescu și Emilia Popescu.

Nu-mi contabilizez iubirile, cred că am vreo 10 spectacole, la Național, cam 3 sau 4, la Teatrul Elisabeta am și ”O căsnicie liniștită”, pe care o joc, de aproape 8 ani, cu buna mea prietenă și colegă de film Corina Dănilă. Și tot cu regizorul Ștefan Ruxanda am făcut și piesa ”Familia tărăboi”, deja, după titlu, lumea se gândește la ceva foarte simpatic.

Și acum sunt foarte emoționat, pentru că am avut o colaborare nouă cu unul dintre cei mai complecși regizori. Este vorba despre doamna Beatrice Rancea, care s-a întors la prima dragoste, în calitate de regizor, după ce a îndeplinit cu succes funcția de manager, în instituții importante din țară. A pus în scenă un text al lui Tudor Mușatescu, iată, un clasic, un autor român contemporan, cu o distribuție pe care vă las pe voi să o descoperiți. O să avem premiera în curând, totul este sub umbrela instituției ARCUB, scenografia fiind semnată de Maria Miu”.

Despre divorțul de acum 7 ani: ”Într-un dans, ambii parteneri pot să mai greșească pașii”

Silviu Biriș a trecut printr-un divorț dureros, în urmă cu șapte ani. Despărțirea de mama celor doi copii ai săi a lăsat răni adânci:

”Cu dragostea stau, ca noi toți, după divorț. Doar cu bune, nu cu bune și cu rele. Binele acesta îl găsești doar atunci când tu poți să dăruiești și celorlalți, pentru că în momentul în care tu aștepți o să vină și cu rele, de aceea spun doar cu bune. Sper că mi-am învățat lecția, acum, știi cum e, într-un dans ambii parteneri pot să mai greșească pașii.

Un divorț, dacă tot vorbim în exclusivitate, nu e un lucru prea plăcut pentru nimeni, mai cu seamă pentru copii. Sfătuiesc cuplurile foarte tinere să reflecteze foarte mult înainte și să nu se grăbească să se separe, la notar, la prima pală de vânt. Să mai întrebe și un prieten înțelept, înainte. La vârsta de 50 de ani, căci anul acesta schimb prefixul, sunt iubit de voi, de cei care mă înconjurați și îmi faceți viața frumoasă, de cei care ne onorează cu prezența de fiecare dată la spectacole”, ne-a mai declarat el, exclusiv pentru Playtech Știri.

Ce spune Silviu Biriș despre Corina Dănilă, cu care a jucat și în filmul ”Crucea de piatră”: ”Este chimie. La noi, este ori la bal, ori la spital!”

Silviu Biriș și Corina Dănilă s-au cunoscut pe platourile de filmare pentru ”Crucea de piatră”, în care au avut și scene de dragoste. Asta se întâmpla acum 29 de ani. Chiar dacă timpul a trecut, ei nu au renunțat la această chimie și chiar și în prezent figurează împreună pe afișele unor spectacole. El susține însă că nu sunt și iubiți:

”Sunt niște confuzii, dar, în primul rând, este vorba despre o chimie scenică, pe care regizorul Andrei Blaier a descoperit-o, atunci, în filmul ”Crucea de piatră”, și care a fost perpetuată ulterior. La noi, este ori la bal, ori la spital, deci avem niște trăiri artistice foarte profunde și puternice. La noi, e așa, o sprânceană din partea cuiva și deja știm ce avem de făcut. Nu este Corina Dănilă aleasa inimii mele, ea este o foarte bună și dragă colegă de scenă”, a mai completat Silviu Biriș, exclusiv pentru Playtech Știri.

În încheierea interviului, actorul Silviu Biriș ne-a lansat și o invitație la teatru: ”Veniți la teatru, până nu se închide stagiunea, bucurați-vă repede, până nu vine iar pandemia, nu știți că răul vine din senin? O să fiu și în turneu, cu un alt spectacol, ”Lettice și Leușteanul”, am și proiecte de film, dar nu le povestesc acum, chiar și de televiziune. Iar acum suntem, aici, cu prietena noastră Marina Almășan și ne bucurăm”.

 

Video: Daniel Bălan

Digisport.ro
Milionarul cu avion privat care merge cu metroul și autobuzul în București! ”Bă, ce sărac e ăsta, n-are mașină”
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Motivul pentru care bikini de damă au o fundiță în partea din față. Puțină lume știe adevărul
EVZ.ro
Fostul „socru” al Prințesei Diana, acuzat de viol. Mohamed Al Fayed ar fi abuzat peste 20 de femei
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Rux și Opulență, refuz pentru Survivor România. Culisele afacerii
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
El va fi viitorul președinte al României. Cine îi ia locul președintelui Klaus Iohannis
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
ELENA LASCONI, VIZITĂ SECRETĂ! A fost FOTOGRAFIATĂ pe ASCUNS
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro