Și-a dedicat viața celui mai periculos sport: e fericită, dar își riscă viața în fiecare zi. Ce poate să facă?

A durat mult timp până când și-a găsit activitatea care o face fericită, dar dacă ai fi fost tatăl ei, sigur nu ți-ai fi dorit ca fata ta să facă asta. Riscul ca ceva să meargă prost este pur și simplu prea mare.

Numele ei este Ellie Smart, din Kansas City. Are 23 de ani și, înainte să transforme asta într-o carieră destul de profitabilă, a devenit pasionată de sărituri de pe stânci în cele mai extreme condiții și de la niște înălțimi care îți taie respirație.

Ea este o profesionistă, iar dacă te uiți la clipul de câteva momente de mai jos, acest lucru este evident. Dar asta nu înseamnă că ceva nu poate în orice moment să meargă prost. La ora actuală este cea mai tânără persoană din lotul Statelor Unite la sărituri în apă în competiții internaționale. Palmaresul ei include deja o medalie de bronz la Campionatul Mondial de sărituri. Performanța ei nu este însă atât de strălucită în sală, ci în aer liber, unde își riscă viața printre stânci.

Pentru că este evident pentru orice privitor că acesta este un sport extrem, a devenit angajată permanentă a Red Bull și face parte în 2019 din Red Bull Cliff Diving World Seris, performanțele sale fiind deseori imortalizate în diverse viraluri. Faptul că acele sărituri sunt filmate în locații din ce în ce mai neconvenționale este doar un bonus greu de ignorat. A făcut performanță de la înălțimi greu de imaginat. Ca să înțelegi mai bine ce înseamnă acest sport, merită să te uiți câteva minute la clipul de mai jos.

Cariera ei a început la vârsta de 5 ani, când a dezvoltat obsesia de a concura vreodată la Olimpiada Internațională. La 15 ani, deja s-a mutat de acasă și și-a dedicat toată viața antrenamentelor. Din cauza unei răni suferite la spate însă, visul ei a avut de așteptat. Câțiva ani mai târziu însă, în 2015, câștiga deja marele premiu la Campionatul Național de Sărituri. Tot atunci, și-a dat seama că poate avea parte de mult mai multă libertate în mijlocul naturii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI