Sfinții Mihail și Gavril. Rugăciunea pe care trebuie să o rostești azi, neapărat. Ce efect are

Sfinții Mihail și Gavril. Rugăciunea pe care trebuie să o rostești azi, neapărat. Ce efect are
Sfinții Mihail și Gavril. Rugăciunea pe care trebuie să o rostești azi, neapărat. Ce efect are

Ce rugăciune trebuie să spui azi? Pe data de 8 noiembrie îi prăznuim pe sfinții Mihail și Gavril. Care sunt legendele populare rămase în spatele acestora și ce efect are rugăciunea către ei? Sfinții au avut un loc important în dreapta Domnului.

Sfinții Mihail și Gavril

Sfinții Mihail și Gavril sunt prăznuiți în fiecare zi de 8 noiembrie de către creștinii ortodocși. Rugăciunea către ei se poate spune nu doar în ziua în care sunt amintiți, ci în fiecare săptămână. Aceștia sunt apărători ai oamenilor. Sfântul Mihail se spune că a purtat soarele și luna și a fost cel care a dat drumul soarelui pe pământ pe timp de vară, iar Gavril a fost îngerul păzitor al Lui Iisus Hristos pe pământ, așa cum se spune că la naștere primim un mesager care să ne ferească de toate relele.

Cei doi sunt considerați păzitori ai oamenilor, iar mai ales cei care le poartă numele au parte de ocrotirea lor. Tradiția arată că cine va munci în această zi de sărbătoare va avea parte de o moarte chinuită. Se arată că Mihail poartă cheile Raiului și că este un luptător împotriva diavolilor, iar Gavril veghează pe cei bolnavi și le stă la cap dacă le este dat să moară.

Rugăciune pentru sfinții Mihail și Gavril
Rugăciune pentru sfinții Mihail și Gavril

Rugăciune

„O, Sfintilor Arhangheli Mihaile si Gavriile, cei ce sunteti nebiruiti aparatori crestinilor, cu zidurile rugaciunilor voastre oprind toate loviturile vrajmasilor nostri nevazuti, dati-ne noua mana de ajutor ca sa ne ridicam din groapa patimilor. Ca unii ce va indulciti neincetat de vederea fetei dumnezeiesti si pururea inconjurati pamantul, ca sa pliniti voile Stapanului, nu ne treceti cu vederea nici pe noi cei ce am alunecat prin pacat si cerem prin voi sa ni se dea mare mila, ca sa biruim toate necazurile acestei vieti. Cei ce aduceti neincetat tamaia laudelor ingeresti Celui Ce este Mireasma Raiului faceti pomenire si de noi, cei ce nu mai avem indrazneala a ne ruga Ziditorului pentru multimea pacatelor noastre. Ca cei ce stati inaintea Domnului, gata spre auzirea dumnezeiestilor cuvinte ale voii Sale, plecati urechea si auziti si suspinurile inimilor noastre, a celor ce suntem cuprinsi de legaturile durerii. Ca niste milostivi slujitori ai Celui Milostiv mijlociti pentru noi mantuirea sufletelor si impartasirea din izvorul dumnezeiestilor daruri. tingeti sagetile ispitelor celor pornite asupra noastra si sub acoperamantul pacii ne primiti pe noi, cei tulburati de viforul necazurilor”