Sfaturile bunicii pentru slăbit – 6 trucuri vechi, dar foarte eficiente

Sfaturile bunicii pentru slăbit – 6 trucuri vechi, dar foarte eficiente
Sfaturi de la bunici pentru a slăbi

În ultimul timp, din ce în ce mai mulți oameni depășesc pragul normal de greutate. Fast-food-urile, dulciurile și alte alimente procesate sunt la îndemâna oricui și mult la mai îndemână atunci când ne este foame. În loc să gătim ceva sănătos acasă, alegem calea ușoară de a comanda un meniu nesănătos ce ne este oferit în câteva minute.

Există foarte multe diete în ziua de astăzi ce le poți găsi pe internet, iar dacă sunt urmate corespunzător, vei avea rezultate. Suntem mereu la un click distanță de orice informație. Dar oare cum procedau bunicii noștri dacă doreau să piardă câteva kilograme? Iată câteva sfaturi și rețete folosite de către dragii noștri bunici.

Sfaturi de la bunici pentru slăbit

  • Apa caldă

Bunica mea mereu bea un pahar de apă caldă, pe stomacul gol, în fiecare dimineață. Atunci când consumi apă caldă înainte de micul dejun, ajuți la detoxifierea organismului. De asemenea, facilitează lavajul gastro-intestinal și are efect depurativ. Mai poți adăuga și puțină zeamă de lămâie în apă pentru puțin gust.

  • Oțet de mere și miere

Dacă nu vrei să bei apă caldă pe stomacul gol, mai există o alternativă. Poți bea oțet de mere amestecat cu miere. Oțetul de miere este cunoscut de foarte mult timp pentru a tăia pofta de mâncare. Consumat regulat, în timp, oțetul de miere are foarte multe aspecte pozitive asupra organismului.

Acesta favorizează eliminarea toxinelor și ușurează în mod considerabil digestia. Puteți adăuga într-un pahar cu apă 2 lingurițe de oțet de mere, preferabil bio, și o linguriță de miere. De regulă, puteți bea cu 30 de minute înainte de fiecare masă. Însă, aveți foarte mare grijă, nu este recomandat persoanelor ce au probleme cu stomacul.

  • Ceai de păpădie

Păpădia este și ea foarte benefică pentru noi. Consumat ca și ceai, scoate apa din organism și îți dă senzație de stomac plin.

  • Mergeți pe jos

Pe vremea bunicilor noștri, mașina era considerată un lux. Dacă locuiai într-un oraș mare, tramvaiele și autobuzele erau mai mereu aglomerate. Așa că, ce altă alternativă mai exista? Mersul. Mergeți cât mai mult pe jos atunci când aveți ocazia.

  • Nu mânca în fața televizorului

Bunicii noștri mâncau mai mereu împreună, toți la o masă. În ziua de astăzi, majoritatea au televizor în bucătărie, iar dacă ajung seara târziu acasă, se așază direct în fața televizorului.

  • Nu mânca după ora 7 seara

Bunicii noștri nu obișnuiau să mănânce după ora 6-7 seara. Dacă respecți această regulă, sigur o să te bucuri de rezultate.

Sfaturi din bătrâni pentru slăbit

Evită dulciurile, grăsimile nesănătoase, băuturile ce conțin alcool și făinoasele. De asemenea, bunicii noștri consumau des salate de zarzavat și foarte multe legume. Mesele ar trebui să fie mai mici ca și cantitate și mai dese. Ne mai ajută și respectarea unui program de masă. Atunci când luăm masa la ore fixe, organismul se obișnuiește ușor cu noua rutină. În acest fel, nu va mai stoca grăsimile, cunoscând exact orele pentru energia primită.

Ar trebui să mâncăm lent, fără să ne grăbim. Să consumăm cât mai multe legume și fructe, să bem cât mai multa apă pentru a fi hidratați mereu și să evităm băuturile alcoolice sau sucurile ce conțin prea mult zahăr.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI