Sfaturi pentru gătit pe care trebuie să le ignori total. Te încurcă rău în loc să te ajute

de: Sabina Anastasia
29 07. 2022

Când vine vorba despre gătit, o mulțime de gospodine își dau cu părerea. Cel mai probabil, cu bună intenție. Însă acest lucru nu înseamnă că sfaturile primite sunt și eficiente. Unele dintre ele îți pot îngreuna treaba în bucătărie mai degrabă, decât să te ajute. Chiar și pentru cei mai experimentați bucătari, unele trucuri pot fi pur și simplu copleșitoare. Află ce sfaturi pentru gătit trebuie să le ignori, de fapt.

Sfaturi pentru gătit pe care trebuie să le ignori, de fapt

Ar trebui să folosim sare pentru a ajuta apa să fiarbă mai repede? Este unul dintre principalele sfaturi pentru gătit pe care le vom dezminți în rândurile următoare. Deși se spune că acesta este secretul de care trebuie să ținem cont pentru a fierbe apa mai repede, lucrurile nu stau astfel în realitate.

Apa sărată are un punct de fierbere mai ridicat. Acest lucru înseamnă că, pentru a fierbe, apa sărată presupune încălzirea sa pentru o perioadă mai lungă de timp. În cazul în care gătiți paste sau cartofi, de exemplu, se recomandă totuși să adăugați condimente în apă. Însă doar după ce apa a atins punctul de fierbere.

Se mai spune că, dacă vreți să deschideți o sticlă de vin ușor, este recomandat să folosiți un cuțit. Nu este, însă, cel mai sigur mod de a deschide sticla de alcool. Cel mai probabil, veți sparge gâtul sticlei sau veți distruge dopul acesteia. Oricum ar fi, dacă vreți să deschideți o sticlă de vin, apelați doar la un tirbușon.

Mai există un truc despre care se spune că orice gospodină trebuie să îl știe în bucătărie. Bicarbonatul de sodiu și/sau oțetul ar ajuta la decojirea mai ușoară a ouălor fierte. Însă, în realitate, tot ceea ce faceți, de fapt, este să risipiți bicarbonatul de sodiu. În cazul utilizării oțetului, lucrurile stau la fel.

Adevărul despre trucurile miraculoase din bucătăria ta

Cu siguranță vi s-a recomandat, de-a lungul timpulu, să adăugați cartofi în bulion. Totul cu scopul de a absorbi excesul de sare din acesta. În realitate, acest truc nu funcționează. Dacă adăugați ingrediente suplimentare în bulion, precum orez, legume sau apă, probabilitatea de a echilibra gustul sărat este mult mai mare, potrivit msn.com.

Cu excepția cazului în care cățeii de usturoi au atins un nivel mare de uscăciune (ceea ce înseamnă că probabil nu ar trebui să îi folosești oricum), trucul potrivit căruia usturoiul ar trebui scuturat într-un borcan nu va funcționa. Cu cât usturoiul este mai proaspăt, cu atât este mai suculent. Prin urmare, în mod inevitabil, pielița usturoiului se va lipi de cățel.

Un alt secret transmis din generație în generație ar avea scopul de a împiedica oala să dea în clocot. Potrivit acestuia, dezastrul poate fi evitat dacă punem deasupra cratiței o lingură de lemn.