Sfaturi din mijlocul infernului! Ce povestește un român din SUA după ce s-a infectat cu virusul nou

Sfaturi din mijlocul infernului! Ce povestește un român din SUA după ce s-a infectat cu virusul nou
Sfaturi din mijlocul infernului! Ce povestește un român din SUA după ce s-a infectat cu virusul nou

Statele Unite raportează acum peste 18.600 de decese cauzate de coronavirus în toată țara și peste 500.000 de cazuri confirmate, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins. La nivel global, peste 102.700 de oameni au murit și aproape 1,7 milioane au fost bolnavi de COVID-19, boala cauzată de virus.

Sfaturi din mijlocul infernului

Pentru milioane de pe glob, weekendul de Paște va fi spre deosebire de orice altă memorie recentă. Creștinii marchează Vinerea Mare în mod izolat. Cei mai mulți americani continuă să creadă că lupta împotriva focarului de coronavirus merge prost, iar puțini s-ar simți confortabil să se afle în spații aglomerate. Există totuși semne încurajatoare, că două state lovite grav de virus încep să se câștige lupta împotriva virusului. Numărul de persoane internate cu COVID-19 în New York și California scade.

În toată această tragedie americană se află și români, fie infectați, fie afectați de criza generată de COVID-19, mulți dintre ei încercând să facă față situației grele. Printr românii din America, infectați se numără și un tânăr, Coco, din Seattle. Tânărul este internat într-un spital american, având infecția provocată de COVID-19, iar mărturiile sale sunt, pe cât de emoționante, pe atât de dramatice, având în vedere că este tânăr.

Ce povestește un român din SUA după ce s-a infectat cu virusul nou

Tânărul se află deja de o săptămână internat, după ce simptomele au început cu dureri de cap, tuse, dureri de piept. Astfel a ajuns internat la Terapie Intensivă, diagnosticat cu infecția COVID-19 și cu un început de pneumonie. Coco a povestit într-un clip postat pe facebook iar starea sa de sănătate era vizibil afectată. Ca mulți alții, în situația dată, a încercat să-i avertizeze pe cei care au urmărit clipul, de ce trebuie să facă și, mai important , de ce nu trebuie să facă.


”Nu dați mâna cu nimeni, și apoi, nu atingeți fața cu mâna. Spălați-vă mâinile foarte bine, dezinfectațile, stați la distanță de  oameni 2 m. Așa se transmite foarte usor, dar cel mai mult se trasnmite prin contactul cu mâna.”, a spus tânărul de pe patul de spital.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI