S-a aflat care va prima zi fără decese din cauza infectării cu coronavirus, în România! Calculul a fost făcut de prestigioși cercetători de la Institutul pentru Măsurători şi Evaluare în domeniul Sănătăţii din cadrul Universităţii Washington.
Astfel, cercetătorii americani susțin că prima zi în care nu va mai fi înregistrat niciun deces cauzat de coronavirus în România va fi data de 8 mai. Institutul pentru Măsurători şi Evaluare în domeniul Sănătăţii a publicat mai multe modele matematice cu previziuni despre evoluţia COVID-19 la nivel mondial.
În calculele cercetătorilor americani a intrat și România. Totodată, IHMS mai prezice că numărul total de decese în ţara noastră va fi de 804, conform proiecţiilor până la 4 august 2020.
„Iniţial ni s-a solicitat să dezvoltăm modele de către colegii noştri de la University of Washington School of Medicine, pentru a-i ajuta să îşi planifice reacţia. Pe măsură ce sistemul medical din SUA, dar şi alte guverne ne-au cerut ajutorul pentru a determina dacă au abilitatea să îşi îngrijească pacienţii, am reuşit să realizăm un instrument de predicţie la nivel naţional. Aceste previziuni au fost realizate pentru a le oferi spitalelor, angajaţilor din sistemul de sănătate, factorilor politici de decizie şi publcului informaţii cruciale despre presiunea pe care COVID-19 o va pune asupra capacităţilor şi resurselor spitaliceşti, astfel încât să se organizeze cât mai eficient”, a declarat oficiali de la IHME.
Potrivit cercetătorilor americani, cea mai grea zi pentru cadrele medicale din România va fi data de 11 aprilie, când sistemul medical din România va fi greu încercat din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.
The Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) este un centru independent de cercetare în domeniul sănătăţii publice, care funcţionează sub autoritatea UW Medicine, în cadrul Universităţii Washington, potrivit site-ului educatieprivata.ro. Institutul american oferă măsurători riguroase în legătură cu cele mai importante problemele de sănătate la nivel mondial şi evaluează strategiile optime folosite în abordarea lor.