29 apr. 2024 | 17:12

Sfârșitul lunii aprilie este ultima ta șansă să cultivi aceste 5 legume. Sunt cel mai ușor de plantat și dau roade bogate

Utile
Sfârșitul lunii aprilie este ultima ta șansă să cultivi aceste 5 legume. Sunt cel mai ușor de plantat și dau roade bogate
Legumele cultivate în grădina ta, cele mai sănătoase

Deși luna aprilie a acestui an a fost una extrem de ciudată și cu fenomene meteo extreme, este totuși momentul perfect pentru lucrul în grădină, iar specialiștii spun că este ultima ta șansă să cultivi cel puțin 5 legume, care sunt cel mai ușor de plantat și care dau roade bogate.

Legumele cultivate în grădina ta, cele mai sănătoase

Deși este încă prea devreme pentru a semăna sau a planta majoritatea culturilor în aer liber, luna aprilie este dedicată pregătirii grădinii pentru ceea ce va fi o lună mai foarte aglomerată.

Ideea este că lucrurile se întâmplă atât de repede, încât vă puteți lăsa ușor copleșit dacă nu v-ați ocupat de lucrurile de bază, cum ar fi aranjarea, pregătirea solului sau plivitul.

Legumele cultivate acasă sunt întotdeauna mai gustoase decât cele din magazinele acoperite de pesticide. Cu toate acestea, este esențial să știi când și ce să plantezi în grădina ta în luna aprilie pentru ca acestea să crească și să ofere cele mai bune produse.

Deși luna aprilie se apropie de sfârșit, experții în grădinărit spun că există cel puțin 5 legume care sunt cele mai ușoare legume de plantat în acest weekend.

Sfârșitul lunii aprilie este ultima ta șansă să cultivi aceste 5 legume

Aceiași experți mai spun că luna aprilie este o perioadă aglomerată pentru cultivatorii de legume, deoarece în această lună este o perioadă mai lungă și, în mod normal, mai caldă, deși după cum a fost îăn ultima perioadă, nu ai tinde să crezi.

Majoritatea legumelor de exterior au nevoie de aproximativ 4 săptămâni de la semănatul semințelor până când acestea sunt suficient de mari pentru a fi plantate afară, deci, dacă doriți răsaduri gata la începutul lunii mai, trebuie să le semănați la începutul lunii aprilie.

Dar, lăsând la o parte, capriciile vremii din ultima vreme, sfârșitul lunii aprilie este ultima ta șansă să cultivi aceste 5 legume:

1.Morcovi

Semănați morcovii pe un sol bine pregătit, asigurându-vă că solul nu conține pietre, recomandă experții. Morcovii cresc bine și în containere, alegeți soiuri scurte și rotunde sau recoltați soiuri mai lungi, cum ar fi morcovii pentru copii.

Sfârșitul lunii aprilie este ultima ta șansă să cultivi aceste 5 legume. Sunt cel mai ușor de plantat și dau roade bogate

Cu toate acestea, exită și o avertizare din partea specialiștilor, și anume că, în această perioadă a anului, este important să vă protejați morcovii împotriva muștei morcovului, punând o barieră, cum ar fi o pânză horticolă. Morcovii ar trebui să fie gata de recoltare la aproximativ trei-patru luni de la semănat.

2.Sfeclă roșie

Sfecla roșie este ușor de cultivat, și este, de asemenea, o alegere populară pentru începători. Va crește în orice sol fertil și bine drenat și se descurcă bine în ghiveci. Recoltați sfecla roșie când „a ajuns la dimensiunea unei mingi de golf”, recomnadă specialiștii.

Sfârșitul lunii aprilie este ultima ta șansă să cultivi aceste 5 legume. Sunt cel mai ușor de plantat și dau roade bogate

3.Vinetele, ardeii iuți și roșiile

Specialiștii în agricultură spun că că luna aprilie este  ultima șansă de a semăna vinete, ardei iuți și roşiile, deoarece aceste legume au nevoie de un sezon de creștere lung pentru a se dezvolta. Semințele de ardei iute se pot semăna cel mai bine în seră în această perioadă.

4.Dovlecei și castraveți

Dovleceii și castraveții pot fi semănate în același mod, în ghivece individuale de 5 cm, acoperite. Este de recomandat să le plantați afară numai după ce a trecut înghețul, în timp ce plantați castraveți într-o seră, acolo se dezvoltă cel mai bine.

5.Mazăre

Mazărea este, de asemenea, ușor de cultivat și poate fi recoltată la începutul verii. Puteți pune semințele direct afară, dar vai trebui să aveți grijă de ele, deoarece sunt o gustare pe care o preferă șoarecii. Dacă aceasta este o problemă, semănați-le în interior și mutați plantele afară când au o înălțime de aproximativ 15 cm, mai recomandă specialiștii.

Concluzie

În afară de aceste 5 legume, se mai poate cultiva și ceapa de vară, dar și alte asmenea plante. Experții mai spun că luna aprilie este, de asemenea, luna în care se însămânțează majoritatea răsadurilor de legume, dacă le cultivați în tăvi modulare pentru a le planta afară în luna mai.

Parteneri
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Redactia.ro
O recunoști? A fost cea mai bine vândută artistă din epoca interbelică. A depășit-o chiar și pe Maria Tănase
Click.ro
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri care loveau un bărbat cu bâte
Digi24
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Starea lui e una „critică”
EVZ.ro
Cum a fost surprins Ronald Gavril, iubitul Anamariei Prodan, la întoarcerea în România, de către parteneră. Luptătorul va participa la gala sportivă organizată de impresară
Spynews
Au vrut să-l asasineze pe prim-ministru. Mesajul lui Ciolacu: Sunt profund șocat
Capital.ro
Pensionarii care vor primi 700 de lei în plus. 2,8 milioane de gospodării din România beneficiază de această măsură
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Jurații de la Chefi la cuțite, detalii din culisele emisiunii, înainte de Marea Finală. Cum a fost competiția pentru Richard Abou Zaki sau Alexandru Sautner
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro