În cursul acestei dimineți, conform INCDFP, au fost o serie de cutremure într-o zonă ciudată din România, institutul precizând și ce magnitudine au avut seismele de miercuri dimineață.
Începând cu ora 5:10, ora locală, conform INCDFP; au avut loc cel puțin 2 seisme de mică intensitate, dar această serie de cutremure au fost înregistrate într-o zonă ciudată din România.
Primul, la ora 5:10, a avut loc la o adâncime de 11,5km și o magnitudine de 2,0 grade pe scara Richter. Cel de-al doilea, înregistrat la câteva minute depărtare, 5:18, a avut loc la 11.8km adâncime și a avut o magnitudine de 2,1 grade.
„În ziua de 17 Aprilie 2024, la ora 05:18:38 (ora locală a României), s-a produs în BANAT, CARAS-SEVERIN un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.1, la adâncimea de 11.8 km.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 38km S de Resita, 66km NV de Drobeta-Turnu Severin, 87km E de Smederevo”, anunță INCDFP.
Ca zonă, INCDFP precizează că cele două seisme au avut loc în Banat, în caraș-Severin, fiind resimțit în orașele Reșita, Drobeta-Turnu Severin, și dincolo de Dunăre, la Smederevo.
În intervalul 13-14 aprilie, conform datelor furnizate de specialiști, au mai avut loc cel puțin 5 astfel de evenimente telurice, cel mai puternic fiind de 3,9 grade pe scara Richter, și resimțit în zona seismică Vrancea. Ca bilanț, au fost 4 în Vrancea și un cutremur în zona Munteniei, foarte aproape de Călărași, acesta fiind înregistrat la 2,2 grade pe scara Richter.
Un alt bilanț al acestei luni aprilie, la nivel euroepan, ne arată că au fost destul de multe seisme, după cum urmează:
Pe 16 aprilie, Japonia, care se știe că are o activitate seismică intensă, a fost lovită de un nou cutremur de 6 grade, în sud-estul insulelor Ryukyu, seismul avțnd loc la o adâncime de 10,0 km.
Un alt seism, relativ puternic, a avut loc în Japonia pe 1 aprilie, cu magnitudinea de 6,1 a lovit marți prefecturile Iwate și Aomori din nordul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză.
Epicentrul a fost partea de coastă nordică a prefecturii Iwate, a precizat agenția, adăugând că nu a fost emisă o alertă de tsunami și nu au fost raportate pagube imediate. Din păcate, Japonia este unul din statele insulare lovit aproape zilnic de seimse de mică sau mai mare intensitate, dar cel mai puternic a avut loc în 2011, având 9,1 grade pe scara Richter.