Pepenele galben este una dintre cele mai mari vedete ale sezonului cald. Pe timp de vară, românii adoră să savureze o bucată de pepene pentru a se răcori, măcar pentru câteva minute, și să uite de caniculă. Iată trucul genial care te ajută să verifici cât de copt este fructul, înainte să-l cumperi de la piață.
Atunci când vrei să savurezi o felie rece de pepene galben, într-o zi fierbinte de vară, trebuie să fii atent la toate detaliile fructului, când mergi să-l achiziționezi de la piață sau din marile centre comerciale.
Pepenele galben copt este extrem de dulce și favorit printre români. El poate fi consumat ca atare, în limonade, în înghețate, prăjituri sau pentru a prepara tot felul de smoothie-uri pline de vitamine.
Ei bine, atunci când mergi la piață vrei să cumperi cel mai dulce și gustos fruct. Cu toate acestea, se poate întâmpla, uneori, să nu știi cum să alegi pepenele potrivit, iar de cele mai multe ori acesta se dovedește a fi necopt și ușor acrișor.
Citește și 3 băuturi pentru caniculă. Amestecurile pline de vitamine care te țin hidratat/ă
Pepenele galben fad și crud are un gust neplăcut, motiv pentru care trebuie să fii extrem de atent, atunci când procuri fructele. Iată câteva dintre cele mai simple trucuri care te ajută să selectezi fructul ideal:
În general, pepenele galben miroase foarte dulce, acesta fiind un semn care indică faptul că fructul este copt. În cazul în care pepenele ales de tine nu are un parfum îmbietor, cel mai probabil nu este copt suficient. De asemenea, asigură-te că pepenele galben luat de la piață are coaja fermă, dar nu foarte tare.
Conform celor de la ego.ro, capătul tulpinii trebuie să fie rotund, neted și ușor cretat. Pepenele copt se desprinde, natural, de tulpină. Orice bucată de tulpină atașată indică faptul că fermierul a tăiat pepenele galben mult prea devreme.
Pepenele galben dulce și copt capătă o culoare mai închisă, verde spre cafeniu. De asemenea, dacă fructul este bun de cumpărat, vei vedea că este moale la atingere și are un parfum deosebit. Precum în cazul pepenilor roșii, cei galbeni trebuie verificați după culoare și cât de tare este coaja.
Culoarea generală a coajei pepenelui galben ar trebui să fie crem, auriu nisipos sau bej. Dacă pepenele este verde, înseamnă că este necopt și nu foarte dulce.
Dacă vezi o pată gălbuie mare și netedă la suprafață, cel mai probabil acolo se odihnea pe câmp. Pata gălbuie, de asemenea, poate indica faptul că pepenele este copt.