Semnificaţia secretă pe care o au bujorii. Ce transmit, de fapt, aceste flori

Semnificaţia secretă pe care o au bujorii. Ce transmit, de fapt, aceste flori
Ce semnifică bujorii?

Un buchet de bujori este un cadou perfect pentru o doamnă sau o domnișoară. Ei sunt gingași, miros fantastic, arată delicat și cu siguranță reprezintă o surpriză fabuloasă pentru o persoană dragă din viața ta. Mulți îi adoră, dar puțini știu care este semnificația lor. Ce transmit aceste flori? Au un mesaj puternic pentru oamenii care le primesc. Multe mirese aleg un astfel de buchet în cea mai importantă zi din viața lor.

Ce semnifică bujorii: mesajul pe care îl transmit

Bujorii dau culoare și prospețime unei locuințe. Aceștia sunt rezistenți și înfloresc an de an doar cu puțină îngrijire. Ei sunt originari din Asia, Europa și vestul Americii de Nord și poartă denumirea științifică de Paeonia.

De asemenea, există multe specii și soiuri de bujori, de talie mică, mijlocie sau arbustive, cu flori parfumate, simple sau bătute. Culorile lor pot fi: roșu, diverse nuanțe de alb, purpuriu, roz, galben și chiar violet.

Bujorul românesc este o plantă ocrotită prin lege. Îl putem întâlni în pădurile de câmpie sau la marginea lor, în Dobrogea, Muntenia și sudul Moldovei.

  • Ce simbolizează?

Poate nu știai, dar ei sunt simbolul pentru noroc, prietenie adevărată și frumusețe. Dacă sunt oferiți albi, poartă mesajul de regret, fiind astfel o modalitate ușoară și originală de a cere scuze cuiva.

Ei sunt aleși acum în special de mirese în cea mai importantă zi din viața lor. Desigur că în aranjamentul în cauză își mai fac loc și alte flori sau plante care să contureze buchetul.

Legendă

Se spune că în vremuri apuse trăiau niște zâne într-o pădure de lângă un regat. Ele nu suportau superficialitatea și ipocrizia muritorilor de rând, așa că de fiecare dată când oamenii îndrăzneau să le calce teritoriul îi transformau în bălării sau în animale sălbatice.

Povestea a ajuns la urechile multora, astfel că toată lumea a ajuns rapid să se ferească pe cât de mult posibil de pădurea blestemată. Bujor, fiul regelui regatului, a fost împins de curiozitate când a ajuns la vârsta adolescenței.

Acesta a încălcat porunca tatălui și a pornit pe meleagurile interzise pentru a se convinge singur de poveste. Zânele l-au pedepsit, dar înduplecate de frumusețea lui au decis să îl transforme într-o floare, cea mai frumoasă din regat.

Ele înfloresc imediat după răsăritul soarelui și roua se pune rapid pe petale. Se spune că acestea sunt tocmai lacrimile tânărului care regretă și acum că nu și-a ascultat tatăl.