Semnele din strămoși care anunță moartea cuiva. Românii au uitat de ele în 2021

Semnele din strămoși care anunță moartea cuiva. Românii au uitat de ele în 2021
Semnele din stramosi care anunta moartea cuiva. Romanii au uitat de ele in 2021

Românii au fost dintotdeauna superstițioși, crezând în ocult sau spiritele naturii. Care erau, pe vremuri, semnele care ar fi prevestit moartea cuiva. Ce semnifică fiecare dintre ele, mai exact.

Superstițiile care anunțau moartea cuiva în vremurile demult apuse

Pe vremuri, oamenii se speriau de cântul unei bufnițe sau de zgomotul cauzat de trosnitul mobilei în casă, deoarece credeau că aceste lucruri sunt aducătoare de vești rele, premoniții sumbre și moarte.

Potrivit tradițiilor străvechi, dacă o cucuvea cânta în miezul zilei, bufnița aflându-se pe casă sau foarte aproape, undeva pe poartă, pe șură sau în copacul din grădină, acest lucru prevestea moartea cuiva cunoscut.

Pe lângă bufniță, controversatele pisici negre mai erau considerate aducătoare de ghinion. Pe vremuri se spunea că mieunatul pisicilor în casa unde se află o persoană bolnavă prevestește trecerea sa în neființă.

De asemenea, câinii care urlau și săpau lângă stâlpul casei ar fi prevestit moartea cuiva drag, precum și o haită de câini care s-ar fi adunat în curtea sau ograda unei familii unde s-ar fi aflat un bolnav.

Alți români credeau că este de rău augur ca mobila, scaunele, mesele să trosnească prin casă. De asemenea, dacă tencuiala se dezlipea de pe pereți, acest lucru ar fi prevestit decesul cuiva cunoscut.

De ce nu este bine să iei bani de pe jos

Potrivit superstițiilor străvechi, monedele găsite pe stradă aduc ghinion, acesta fiind motivul pentru care este de rău augur să le culegi de pe jos. De asemenea, cu toții știm celebra zicală „nu da bani lunea, că altfel vei plăti toată săptămâna”, una dintre superstițiile „preferate” ale românilor.

O altă superstiție legată de bani este aceea legată de cadouri. Se spune că atunc când cumperi cuiva apropiat un portofel, acesta nu trebuie dăruit gol, ci înăuntru trebuie să există o bancnotă de cea mai mică valoare. În caz contrar, românii cred că ghinionul o să urmărească atât persoana care a primit cadoul, cât și pe cel care l-a cumpărat.

De asemenea, românii sunt de părere că atunci când vrei să ai un strop de noroc este recomandată să arunci un bănuț într-o fântână pentru a primi o veste bună. O altă tradiție spune că în Noaptea dintre Ani, adică de Revelion, este important să ai bani asupra ta, pentru ca noul an să îți aducă prosperitate pe plan financiar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI