Vloggerul Andrei Șelu, cunoscut drept, Selly, a provocat-o la dezbatere pe Monica Anisie, ministrul Educației, o întâlnire în mediul online, menită să influențeze și să schimbe învățământul românesc actual cu o programă adaptată nevoilor noii generații.
Vloggerul Selly s-a bucurat nespus de acceptarea unui dialog online între el și Monica Anisie, având pentru prima oară ocazia de a discuta „față în față”, fără un discurs regizat. Deși se dorea a fi o discuție transparentă, deschisă și constructivă, ministrul Educațieit s-a răzgândi și a anunțat că nu va putea intra în direct din cauza numărului mare de cazuri. Aceasta a dat, în schimb, asigurări că în locul ei va participa un secretar de stat.
Tânărul, invitat la emisunea „Sinteza Zilei”, moderată de Mihai Gâdea, la Antena 3, s-a arătat extrem de revoltat de acest al doilea refuz, adresând reacții acide la adresa ministrului Educației. Selly consideră că gestul său de a nu participa la dezbaterea online este o dovadă că se teme de subiecte pentru care nu are un răspuns.
Chiar și așa, acesta a anunțat că dezbaterea va avea loc vineri, de la ora 15:00, pe canalul său, dar în locul ministrului va fi un scaun gol, asta dacă nu cumva se va răzgândi și va dori să participe.
„Nu vă e doamnă aşa, un pic ruşine să anunţaţi că veniţi şi apoi să ne lăsaţi baltă? Nu e penibil să vă fie frică să vă întâlniţi cu un puşti de 19 ani? „, a spus Selly într-un nou videoclip postat pe conturile sale de socializare., potrivit antena3.ro.
Invitat la emisiunea „Sinteza Zilei”, Selly a abordat câteva dintre problemele cu care se confruntă generația sa, din cauza sistemului de învățământ depășit. În ciuda faptului că există resurse prețioase care pot ajuta elevii să învețe numeroase informații utile, într-un mod cât mai practic, tiparele sistemului educațional românesc impun restricții și limitări, făcând abstracție pe noile descoperiri și tehnologii.
”Generaţia mea are acces la internet, la cea mai mare enciclopedie care a fost vreodată, internetul. Poate să vadă documentare, poate să vadă o grămadă de lucruri din care poţi învăţa vizual, auditiv, cu animaţii 3D.
Adică, te uiţi la nişte documentare acum pe Netflix extraordinare, prezintă informaţia într-un mod extraordinar. Tu te uiţi la alea şi apoi te duci la şcoală, unde vezi că se întâmplă acelaşi lucru de 100 de ani. O tablă şi un pix.
Eu militez pentru treaba asta. De ce nu folosim şi alte lucruri în şcoală. Majoritatea claselor au proiectoare pentru a arăta nişte imagini. Nici nu trebuie să le producă Ministerul. Poţi să iei nişte documentare despre Discovery. Poţi să arăţi la anatomie nişte lucruri foarte interesante cu acel proiector. Altfel memorezi.
Memoria vizuală este fascinantă. Altfel poţi să înveţi, când vezi cu ochii tăi, cum a arătat bătălia aia, când vezi cum arată sistemul nervos, când vezi toate lucrurile astea vizual. Aşa, ai nişte manuale rupte cu nişte poze care nici nu se văd clar, murare, mierzarabile. Cine vrea să deschidă un manula vechi de patru ani şi cu foarte multe erori?”, a spus Selly, potrivit antena3.ro.