Șeful Pfizer, infectat cu Covid-19. Cum se simte Albert Bourla și ce tratament urmează

Șeful Pfizer, infectat cu Covid-19. Cum se simte Albert Bourla și ce tratament urmează
Alberto Bourla, CEO Pfizer

Directorul executiv al Pfizer, unul dintre producătorii de top de vaccinuri împotriva COVID-19, a fost testat pozitiv cu coronavirus, confruntându-se cu simptome foarte ușoare. Deși a fost imunizat cu patru doze de vaccin, Albert Bourla, precum și alți cetățeni imunizați cu schema completă nu au reușit să scape de acest virus.

Mesajul transmis de companie după infectarea lui Albert Bourla

Președintele și CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat luni că a început să ia tratamentul cu pastile Pfizer Paxlovid și că se izolează până își va reveni complet.

Directorul Pfizer a primit patru injecții de Comirnaty, vaccinul COVID-19 dezvoltat de producătorul de medicamente din New York împreună cu compania germană de biotehnologie, BioNTech. Bourla este încrezător că se va recupera rapid, a spus el într-un comunicat emis de companie. Acesta le-a mulțumit colegilor săi pentru toată munca depusă în vederea producerii vaccinului anti-Covid-19 cu cel mai mare succes pe plan mondial.

„Aș dori să informez publicul că am fost testat pozitiv pentru COVID-19. Sunt recunoscător că am primit patru doze de vaccin Pfizer-BioNTech și mă simt bine, în timp ce mă confrunt cu simptome foarte ușoare. Am început un curs de PAXLOVID™ (comprimate de nirmatrelvir [PF-07321332] și comprimate de ritonavir), mă izolez la domiciuliu și respect toate măsurile de precauție ce țin de sănătatea publică.

Eforturile noastre de a lupta împotriva acestei boli au ajuns atât de departe în ultimii doi ani, încât sunt încrezător că voi avea o recuperare rapidă. Sunt incredibil de recunoscător pentru eforturile neobosite ale colegilor mei Pfizer care au lucrat pentru a face vaccinurile și tratamentele disponibile pentru mine și pentru oamenii din întreaga lume”, a transmis Albert Bourla, după infectarea cu Covid-19, prin intermediul unui comunicat transmis de compania Pfizer.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, până în prezent, peste 128 de milioane de oameni din Statele Unite au fost vaccinați cu două doze ale vaccinului Pfizer, în timp ce, aproape 61 de milioane de oameni din SUA au primit o a treia doză de rapel.