Șeful OMS, declarație controversată despre pandemie. Ce ar fi, de fapt: ”Lumea eșuează”

Șeful OMS, declarație controversată despre pandemie. Ce ar fi, de fapt: ”Lumea eșuează”
Șeful OMS, declarație controversată despre pandemie

Lumea se află la debutul unui alt val de infecții și decese covid-19, a spus azi directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit CNBC.

Șeful OMS, declarație controversată despre pandemie

Vorbindu-le membrilor Comitetului Olimpic Internațional din Tokyo, Tedros a spus că eșecul global de a distribui vaccinuri, teste și tratamente alimentează o ”pandemie cu două căi”. Țările ce au resurse adecvate, precum ar fi vaccinurile, se deschid, în timp ce altele se blochează în încercarea de a încetini transmiterea virusului.

Tedros a spus că pe măsură ce pandemia se prelungește, o să aducă mai multe tulburări socio-economice. ”Pandemia este un test și lumea eșuează”.

De asemenea, acesta a averizat că ”în 19 luni de pandemie și la șapte luni de la aprobarea primelor vaccinuri suntem acum în stadiile incipiente ale unui alt val de infecții și decese”.

Numărul cazurilor de coronavirus în capitala japoneză au crescut

Tedros a mai adăugat că amenințarea globală a pandemiei o să se mențină până ce toate țările vor avea un control asupra bolii. Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor deschide vineri, după ce anul trecut au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei.

Numărul cazurilor de coronavirus în zona capitalei japoneze au crescut cu peste 1.000 de noi infecții zilnic în ultima perioadă. De menționat este că șa nivel național, Japonia a raportat peste 848.000 de cazuri de coronavirus și peste 15.000 de decese pe fondul unei lansări cam lente a campaniei de vaccinare.

Astfel, primul caz pozitiv de coronavirus a lovit satul sportiv în weekend, iar până în prezent, peste 70 de cazuri s-au legat de Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Prin urmare, organismul global de Sănătate a cerut un efort masiv la nivel mondial ca să vaccineze cel puțin 70% din populația fiecărei țări până la mijlocul anului viitor.

”Pandemia se va termina atunci când lumea va alege să îi pună capăt. Este în mâinile noastre”, a declarat Tedros.

”Avem toate instrumentele de care avem nevoie: putem preveni această boală, o putem testa și o putem trata”.

Ce a declarat Ioana Mihăilă

În România, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a spus că se estimează ca rata de infectare cu noul coronavirus să crească și în România și a subliniat că dacă ar exista o acoperire vaccinală suficientă, nu o să existe pacienți cu forme severe.

„Nu putem avea o dată exactă la care valul patru va apărea sau va atinge apogeul, dar luându-ne după ceea ce s-a întâmplat în celelalte ţări – de exemplu în Marea Britanie acum avem aproximativ 45.000 de noi infectări pe zi -, având în vedere că şi incidenţa infecţiilor cu tulpina Delta este în creştere la noi în ţară, da, estimăm că vom avea o creştere a ratei de infectare şi la noi în ţară”, a spus Mihăilă la Parlament, după ce a participat la şedinţa coaliţiei”, a spus Ioana Mihăilă în Parlament.

Urmăriți Playtech.ro și pe