Ioana Mihăilă, contrazisă de un medic celebru pe tema vaccinării anti-Covid-19: „Ce spune doamna ministru nu are niciun fundament”

Ioana Mihăilă, contrazisă de un medic celebru pe tema vaccinării anti-Covid-19: „Ce spune doamna ministru nu are niciun fundament”
Emilian Imbri o contrazice pe Ioana Mihăilă

În cursul zilei de marți, ministrul Ioana Mihăilă a vorbit despre posibilele efecte ale valului patru al pandemiei, cât și despre rata de vaccinare în țara noastră comparative cu cea din alte state. În urma acestor afirmații, medicul Emilian Imbri a contrazis-o pe Ioana Mihăilă, susținând că ceea ce a spus nu are un fundament.

Ce se întâmplă cu pacienții vaccinați, infectați cu tulpina Delta

În cursul zilei de marți, medicul Valeriu Gheorghiță a explicat situația celor șase pacienți vaccinați care au ieșit pozitivi la tulpina Delta, din totalul de 101 cazuri cu această mutație.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, în cazul celor șase pacienți, anticorpii neutralizanți ar fi putut să nu fie obținuți de la început, iar organismul să contacteze în această perioadă tulpina Delta. Chiar și în acest caz, persoanele vaccinate au risc scăzut să dezvolte forme grave ale bolii.

„Avem 6% persoane vaccinate cu schema completă din cele 101 infecții cu variante Delta înregistrate și 4 decese cauzate varianta Delta. Probabil că persoana nu a obținut de la început nivel de anticorpi neutralizanți pentru protectie. Dar și în această situație, riscul de spitalizare și de deces este redus”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Cu privire la creșterea cazurilor de Covid-19, acestea s-au dublat, față de ziua precedentă. România a înregistrat marți cel mai mare număr de cazuri (95) față de până acum.

„Estimările noastre sunt clare: că vom înregistra o creștere a numărului de cazuri, lent, dar progresiv. Nu este relevantă cifra de astăzi. Este important să vedem care va fi evoluția pe următoarele 14”, a adpugat Valeriu Gheorghiță.

Ministrul Sănătății, declarație controversată pe tema vaccinării în România vs. Marea Britanie

Ioana Mihăilă a estimat câte cazuri și decese s-ar putea înregistra în România pe zi dacă ar ajunge la procentul de vaccinare din Marea Britanie, adică 80% din populație. Aceasta a comparat cu cifrele din România, în timpul valului trei, iar rezultatele ar fi mult mai mulțumitoare.

„Dacă luăm o comparaţie cu o zi din martie 2021, în România, când a fost apogeul valului trei şi am avut 6.000 de cazuri noi într-o zi şi 120 de decese, dacă am avea aceeaşi rată de vaccinare ca în Marea Britanie, ne-am putea aştepta la 4.000 de cazuri noi pe zi şi 4 decese”, a spus Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

„Nu ar trebui să ne întrebăm de ce aceste state puternice se sperie?”

Fostul manager de la “Victor Babeș” a contrazis-o pe Ioana Mihăilă, explicând că aceste cifre pot varia, iar comparația cu alte țări nu e relavantă. În plus, medicul susține că aceste cifre precizate de ministrul Sănătății au efectul de a relaxa și mai tare populația, nefiind motivate să se vaccineze.

„Depinde cine privește și pe cine îndemnăm să privească. Dacă vorbim despre populație, aceasta nu va privi în niciun fel și va continua relaxată și liniștită. Pentru că numărul anunțat nu le provoacă îngrijorare.

Trebuie să ținem cont că 90 și ceva de cazuri azi poate să însemne 100 și ceva mâine. Comparațiile între România și alte țări nu sunt bine făcute pentru că situațiile sunt diferite.

Cu ce vaccin s-a vaccinat Anglia și cu ce vaccin, preponderent, ne-am vaccinat noi? S-a spus că în Anglia este un număr foarte mare de pacienți care au trecut prin vaccinare, dar s-au infectat. La noi s-a raportat că 25% din populație s-ar fi vaccinat.

Ce spune doamna ministru nu are niciun fundament pentru că putem să batem câmpii cu grație și să mergem în Israel, acolo unde Berkovits a declarat că în Israel lucrurile erau sub control total și dintr-o dată au început să apară infectări.

Ei se sperie acum de peste 1000 de cazuri pe zi. Aici trebuie să ne întrebăm noi: nu ar trebui să ne întrebăm de ce aceste state puternice se sperie?”, a transmis acesta, potrivit Alephnews.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI