Șeful DNA Constanța, anchetat, după ce a adunat probe în dosarele lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu
Șeful DNA Constanța a ajuns să fie și el anchetat, după ce a fost cel care a adunat probe incriminatorii împotriva lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. Procurorul este suspectat că ar fi abuzat prea mult de atribuțiile sale de anchetator.
Șeful DNA Constanța, Andrei Bodean, este vizat de o anchetă a secției speciale de investigare a magistraților. El a fost citat luni, 10 iunie, pentru a i se comunica oficial că este suspectat de abuzuri din funcția pe care o deține.
Dosarul i-a fost deschis la sesizarea avocatului Sorin Calaigii, care îl acuză că ar fi falsificat probe într-o anchetă în care acest avocat a fost trimis în judecată. În cele din urmă, avocatul Sorin Calaigii a fostr condamnat la închisoare cu executare pentru corupție, și-a ispășit o parte din pedeapsă, dar apoi a fost eliberat condiționat.
Andrei Bodean, același șef DNA Constanța care l-a trimis pe Radu Mazăre în judecată
Conform PRO TV, Andrei Bodean este acuzat de abuzuri, cercetare abuzivă şi represiune nedreaptă, acuzaţii legate de modul în care acesta ar fi construit acuzarea în acel dosar. Judecătorii au apreciat, însă, că probele adunate de şeful DNA Constanța au fost legale şi temeinice, însă asta nu îi împiedica pe procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să facă aceste cercetări.
Tot Andrei Bodean este cel care l-a trimis în judecată pe Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, și la anchetat pe Nicușor Constantinescu.
Același șef DNA Constanța a candidat și pentru șefia în structura centrală la Direcția Națională Anticorupție. Un om cu ambiții mari, cu alte cuvinte, căruia i-au plăcut mai ales dosarele cu nume grele, prin care să se facă remarcat.
Bodean a dat o scurtă declarație jurnaliștilor abia după ce a fost audiat, timp de vreo două ore:
„Acuzatiile sunt de abuz in serviciu, represiune nedreapta. Sunt doua instante (care au vorbit despre probe si ancheta – n.red.) si au spus ca persoana respectiva se facea vinovata de infractiunile pentru care a fost trimisa in judecata. (…) Nu pot sa comentez (denuntul – n.red.) pentru ca fac obiectul procedurii judiciare.”