Cât timp va sta în arest Radu Mazăre: autoritățile din Madagascar au făcut anunțul oficial

Cât timp va sta în arest Radu Mazăre: autoritățile din Madagascar au făcut anunțul oficial

Poliția Română a venit cu precizări după ce Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost reținut în Madagascar.

Poliția Română anunță că fostul edil se află în custodia autorităților din Madagascar și că a fost arestat pentru șase zile. Capturarea sa a fost posibilă grație colaborării între cele două țări prin Centrul de Cooperare Internațională.

„Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile. Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional. Persoana arestată de autoritățile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel București, în anul 2017, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat”.
Comunicat IGPR

Cum a fost reținut Radu Mazăre în Madagascar

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost reținut de autoritățile din Madagascar. Potrivit deciziei judecătorilor, Radu Mazăre are o condamnare definitivă la nouă ani de închisoare cu executare în dosarul plajelor retrocedate și încă una, de aproape 10 ani, în prima instanță în dosarul Polaris.

În dosarul plajelor retrocedate, a fost condamnat și Cristi Borcea la cinci ani de închisoare cu executare. În același dosar, au mai fost condamnați Nicușor Constantinescu – cinci ani de închisoare, Dragoș Săvulescu – cinci ani și jumătate, Aurel Jean Andrei – doi ani cu suspendare. Judecătorii au decis, în aceeași sentință, și ca plajele retrocedate ilegal să fie confiscate.

La începutul lunii mai, Radu Mazăre a mai primit o condamnare – de nouă ani și zece luni de închisoare, în dosarul Polaris. Acea sentință poate fi însă atacată cu apel, ea nefiind definitivă. În dosarul Polaris, fostul primar a fost trimis în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese.