22 mart. 2024 | 11:09

Șeful CSA Steaua, dat arestat la domiciliu de către Digi24. Reacția acestuia după gafa televiziunii. „A fost o eroare de editare pe care am îndreptat-o rapid”

News
Șeful CSA Steaua, dat arestat la domiciliu de către Digi24. Reacția acestuia după gafa televiziunii.
CSA Steaua amenință cu „acțiuni în consecință”

Conform informațiilor de ultimă oră, se pre că Șeful CSA Steaua ar fi fost dat ca arestat la domiciliu de către Digi24. Imediat după, a venit și reacția după gafa televiziunii. Citește mai departe și află cum a fost posibil așa ceva.

Șeful CSA Steaua, dat arestat la domiciliu de către Digi24

Scandalurile legate de fake news nu sunt nimic nou, nici în piașa media din România, astfel că, cel mai recent caz îi are în prim plan pe șeful CSA Steaua și informațiile furnizate de către cei de la Digi24.

Într-unul din jurnalele de știri ale postului, oficialul CSA Steaua, apare ca fiind implicat într-un dosar al DNA, și ca arestat la domiciliu. De fapt, știrea reală era despre șeful galeriei CSA Steaua, Andrei Florescu, și nu oficialul clubului.

Andrei Florescu, șeful galeriei CSA Steaua

Deși știrea era una falsă, postul a menținut minute bune burtiera, iar după acest moment au apărut și reacțiile pe rețelele de socializare din partea reprezentanților CSA Steaua.

„Precizăm că ştirea afişată este falsă, nu are nicio legătură cu realitatea, iar preşedintele Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” se află la sediul clubului”, au anunţat reprezentanţii CSA Steaua, pe pagina de Facebook. 

„A fost o eroare de editare pe care am îndreptat-o rapid”

După apariția informațiilor eronate, conform paginademedia.ro, redactorul -șef al postului, Marius Tian, explica cum s-a ajuns la această eroare, conform căreia, era dat arestat la domiciliu de către Digi24:

„A fost o eroare de editare pe care am îndreptat-o rapid. Ştirea, în varianta corectă, a fost difuzată în jurul orei 16.00. Am luat legătura şi cu conducerea clubului şi am prezentat scuze.

Conducerea CSA a acceptat scuzele noastre şi a înţeles ca nu au de-a face cu fake news sau rea voinţă”, a spus Marius Tian pentru Paginademedia.ro.

CSA Steaua amenință cu „acțiuni în consecință”

Informațiile furnizate, în mod eronat, de postul de știri Digi 24, nu au rămas fără ecou și reacții imediate din partea reprezentanților CSA Steaua, aceștia precizând în textul publicat pe Facebook, că vor demara „acțiuni în consecință” dacă nu se remediază situația:

„Condamnăm aceste practici, care aduc prejudicii mari de imagine celui mai titrat club sportiv din România, Ministerului Apărării Naţionale, cât şi persoanei în cauză prin propagarea unor informaţii false care au rolul de a duce opinia publică în eroare.

Solicităm postului DIGI 24 să dezmintă public ştirea mai sus amintită,  în caz contrar Clubul urmând să acţioneze în consecinţă”, au mai scris reprezentanţii CSA Steaua, pe pagina de Facebook. 

Genul acesta de situații, deși de condamnat, nu sunt la prima lor iterație în media românească, majoritatea fiind rezolvate prin comunicate publice, cu scuzele aferente, sau în justiție, în alte cazuri.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actrița iubită de milioane de români care a avut o dramă neștiută și un destin tragic. Ce cuvinte a rostit înainte să moară
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Pensia lui Isărescu s-a dublat. Venitul guvernatorului BNR, uriaș
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Decizie pentru toți cei care au BULETIN DE IDENTITATE. Schimbarea anunțată astăzi, 11 MAI
Capital.ro
Mâncarea viitorului care crește sălbatic în România: Algele Ulva | Cercetători din mai multe țări au venit să le studieze
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro