09 dec. 2022 | 10:28

Șeful băncii austriece care deține BCR România, mesaj pentru politicienii români. Ce le transmite după refuzul țăii sale de aderare a României la Schengen

Politică
Șeful băncii austriece care deține BCR România, mesaj pentru politicienii români. Ce le transmite după refuzul țăii sale de aderare a României la Schengen
Willi Cernko, șeful BCR Sursă foro: RomaniaTV

Refuzul Austriei de a vota pentru aderarea României la Spațiul Schengen a stârnit un val de revolte împotriva acestei decizii. Din păcate, țara noastră a ratat din nou șansa unui eveniment istoric care ar fi ușurat viețile a milioane de cetățeni, români și străini, însă politicienii români sunt deciși să lupte până când vor atinge acest obiectiv de mult visat. Una dintre persoanele care încurajează atingerea acestei dorințe este chiar un șeful grupului bancar austriac Erste, care deține cea mai mare bancă austriaca din România, BCR, Willi Cernko. Iată ce mesaj a avut pentru România.

Șeful BCR, apel către politicienii români după refuzul țării sale de a accepta aderarea României la Schengen

În cursul zilei de joi, șeful grupului bancar austriac Erste, proprietarul celei mai mari bănci din România, BCR, Willi Cernko, a reacționat după ce Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) a blocat aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen în urma votului negativ al Austriei și Olandei.

Cu o abordare pașnică, Willi Cernko, a transmis că valorile companiei sale corespund întocmai cu valorile Europei, iar motto-ul după care funcționează este unul real. Acesta nu s-a sfiit să-și exprime regretul privind neacceptarea României în spațiul Schengen, recunoscând că această decizie a Austriei va afecta milioane de clienți din România.

„Erste Group este o companie europeană și, în special, o companie din Europa Centrală. Pentru noi, #believeineurope nu este doar o formulare, ci este expresia convingerilor noastre profunde. Nu este doar despre faptul că noi credem în Europa, ci este despre faptul că susținem Europa și apărăm ideea europeană.

Acest lucru este valabil mai ales astăzi, când o decizie a Consiliului JAI are impact direct asupra a peste 5.000 dintre colegii mei și a peste 2,8 milioane dintre clienții noștri din România”, se arată într-un mesaj publicat de acesta pe contul său de Linkedin.

Lucrurile care leagă România de Austria

În ciuda tuturor lucrurilor care unesc cele două țări, acum posibil rivale, par să fi fost insuficiente pentru ca Austria să considere că România merită votul săi pentru a adera la Spațiul Schengen. Acesta subliniază faptul că Austria este unul dintre cei mai importanți investitori din România, iar la rândul ei, țara noastrp, are o piață de export excepțională pentru Austria.

„Regretăm rezultatul votului de astăzi în Consiliu. România și Austria au multe lucruri de care sunt strâns legate împreună. Sociale, culturale și, bineînțeles, și economice. Austria este unul dintre cei mai importanți investitori din România, iar România este, la rândul ei, o piață de export foarte importantă pentru companiile austriece”, a adăugat acesta.

În continuare, directorul BCR a lansat un apel către politicienii români pentru a găsi o soluție care să ajute cât mai repede România să obțină drepturile de care dispune orice țară membră UE, lăsând să se înțeleagă că în acest moment, țara noastră este victima unei nedreptăți.

„Un drept de veto este cea mai puternică poziție pe care o poate adopta un stat membru al UE la vot. Presupunem că guvernul austriac a cântărit acest pas cu mare atenție și respectăm faptul că trebuie să ia în considerare și preocupările de securitate. Unitatea nu înseamnă că toți partenerii trebuie să fie întotdeauna de aceeași părere, fără nicio discuție.

Cu toate acestea, este clar că acest pas va avea consecințe foarte palpabile pentru milioane de cetățeni ai UE. Prin urmare, scopul nostru comun trebuie să fie găsirea rapidă a unei soluții viabile. La nivelul Erste Group, ne dorim și ne vom aduce contribuția la acest obiectiv, prin urmare facem apel la liderii politici de la toate nivelurile să își asume responsabilitatea pentru a găsi o soluție”, a concluzionat șeful BCR.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro