Raiffeisen Bank, reacţie după ce Austria s-a opus aderării României la Schengen: „Surprinşi de decizie”

Raiffeisen Bank, reacţie după ce Austria s-a opus aderării României la Schengen: „Surprinşi de decizie”
Raiffeisen Bank, reacţie după ce Austria s-a opus aderării României la Schengen. Ce a transmis conducerea instituției austriace.

Raiffeisen Bank, reacţie după ce Austria s-a opus aderării României la Schengen. Conducerea instituției bancare austriece a refuzat să comenteze deciziile politice de la Bruxelles. În schimb, a ținut să precizeze că este surprinsă de votul negativ acordat demersului de integrare a țării noastre în blocul comunitar amintit. Mesajul transmis de reprezentanții bancari.

Raiffeisen Bank, reacţie după ce Austria s-a opus aderării României la Schengen

Istoria Raiffeisen Bank în România începe încă din anul 1994. În prezent, banca austriacă este a treia, din punct de vedere al creditării, pe piață. În ultimele zile, s-a discutat intens despre dezvoltarea afacerilor austriece în țara noastră, în circumstanțele în care cancelarul și ministrul de Interne de la Viena s-au opus cu desăvârșire aderării României la Schengen.

Joi, 8 decembrie, Austria a votat împotriva integrării țării noastre în Spațiul Schengen. Asta deși, în primă fază, Germania și Luxemburg ar fi făcut front comun și ar fi lansat ideea respingerii Croației în blocul comunitar amintit, dacă pentru România nu se aprobă demersul. În cele din urmă, Croația a primit liber la Schengen, iar România a fost blocată.

În circumstanțele date, reprezentanții băncii austrieci Raiffeisen Bank au reacționat. Conducerea instituției bancare a ținut să precizeze că nu este în măsură să comenteze decizii politice. Chiar și așa, reprezentanții bancari s-au declarat cel puțin surprinși de hotărârea luată de autoritățile de la Viena.

De altfel, specialiștii din domeniul economiei spun că afaceriștii nu au niciun interes pentru boicotarea României în situația de față. Aderarea țării noastre la Schengen ar facilita tranzitul de mărfuri. De asemenea, ar oferi companiilor și posibilitatea de a se dezvolta pe teritoriul țării noastre mult mai eficient.

Conducerea Raiffeisen Bank: „Ne arătăm surprinși de această decizie”

„În contextul votului negativ pentru aderarea României la spațiul Schengen, nu suntem în măsură să comentăm asupra deciziilor cu caracter politic, mai mult decât că ne arătăm surprinși de această decizie.

Grupul Raiffeisen Bank International, alături de Raiffeisen Bank România, ca una din cele mai importante piețe din Europa Centrală și de Est. Este un promotor al valorilor democratice ce unesc comunitatea europeană și susține creșterea economică sustenabilă, prin intermediul unei piețe comune bazată pe liberă circulație a bunurilor, persoanelor, serviciilor și capitalurilor.

Raiffeisen Bank este o bancă locală, care finanțează și susține economia românească de 25 de ani, fiind a treia bancă din punct de vedere al creditării în piață. De la privatizarea Băncii Agricole (2001) până astăzi, Raiffeisen Bank a fost un partener puternic pentru peste 2 milioane de clienți persoane fizice, mai mult de 110.000 de IMM-uri și 5600 de corporații mari și medii.

În primele nouă luni ale anului 2022 creditarea a crescut la Raiffeisen Bank cu 27% și a înregistrat cea mai mare creștere pe segmentul corporații, respectiv de 55%. În plus, în Raiffeisen Bank România lucrează 4900 de angajați, în aproximativ 300 de sedii.

În ultimii 30 de ani, investițiile străine din România au jucat un rol crucial pentru modernizarea economică și integrarea economiei de piață în lanțurile internaționale de producție. Dincolo de capitalul și investițiile pe care grupul RBI le-a făcut pe piața locală, Raiffeisen Bank este un motor care susține dezvoltarea economiei locale, prin finanțări pe termen lung, prin creare de locuri de muncă, atât direct cât și indirect, ca efect al finanțării afacerilor locale și a lanțului său de furnizori, prin transfer de tehnologie și know-how ce contribuie la creșterea productivității, și, nu în ultimul rând, prin taxe și impozite care susțin bugetul de stat.

Nu în ultimul rând, Raiffeisen Bank International rămâne profund angajat față de principiile care stau la baza Inițiativei de la Viena. În calitate de co-fondator al acestei inițiative, Grupul își reafirmă, și în vremuri foarte grele, angajamentul său față de România și față de regiunea CEE. Ne asigurăm că există premisele necesare astfel încât capitalul să continue să curgă către economiile reale”, este mesajul transmis de conducerea Raiffeisen Bank.

Joi, 8 decembrie, la Bruxelles, votul pentru aderarea României la Spațiul Schengen a fost de 25 PENTRU și 2 ÎMPOTRIVĂ.

Urmăriți Playtech.ro și pe