24 feb. 2024 | 22:22

Șefa ANM dă vestea neașteptată despre vremea din România: ‘Iarna va mai aduce surprize’. Ce temperaturi vom avea în martie și aprilie

Vremea Meteo
Șefa ANM dă vestea neașteptată despre vremea din România: ‘Iarna va mai aduce surprize’. Ce temperaturi vom avea în martie și aprilie
Ce temperaturi ne așteaptă

Șefa Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) din România a vorbit despre surprizele care ne așteaptă în lunile următoare, mai ales că vremea din ultimele zile indică un început de primăvară. Se pare că vremea este schimbătoare și nicidecum nu a venit primăvara în România. 

Se schimbă vremea

Potrivit șefei ANM, există posibilitatea ca vremea să fie variabilă în martie și aprilie, cu fluctuații neașteptate ale temperaturilor și fenomene meteorologice neobișnuite pentru această perioadă a anului. 

Vezi și: Anunț de ultimă oră de la ANM! Vremea se strică. Cât scad temperaturile în zilele următoare

”Anii trecuți ne-au arătat că iernile acestea foarte blânde au o tendință de a se prelungi până spre jumătatea primăverii, în sensul în care fenomene – este adevărat, de scurtă durată – dar cu aspect de iarnă, mai pot apărea și-n martie și chiar în prima parte a lunii aprilie.

Să ne amintim că anul trecut am avut un viscol, cel mai puternic viscol al sezonului 2022-2023 în 5 aprilie. A afectat partea de nord și centrul Moldovei, au fost emise două coduri roșii.

Cel puțin pentru acea parte a țării a fost cel mai sever eveniment al sezonului rece… vedeți, nici nu mai spun iarnă?

La fel, în urmă cu doi ani, la București a nins între 1 și 8 martie. Iarna care se încheie, calendaristic vorbind, într-o săptămână, mai poate aduce unele surprize. Aproape că spun din precauție, pentru că altfel, prin contribuția lunii februarie, iarna aceasta ar putea să se încheie ca fiind în topul celor mai calde ierni. Ierna 2022 – 2023 a fost cea mai caldă iarnă din ultimii 60 de ani” a spus Florinela Georgescu (ANM) pentru DCNews. 

Vezi și: Când vine toamnă în România. Prognoza meteo până pe 11 septembrie 2023

Astăzi, 24 februarie, s-au înregistrat 21-22 de grade în București și este cea mai caldă lună februarie din ultimii 60 de ani. 

Prognoza meteo pentru săptămânile următoare

Prognoza pe patru săptămâni de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) aduce vești despre o încălzire a vremii în România până la sfârșitul lunii martie.

Vezi și: Meteorologii au făcut anunţul, vremea o ia razna din nou. E avertisment de grindină şi vijelii

În perioada 26 februarie – 4 martie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit pe întreg teritoriul țării, cu precădere în regiunile nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare local în sud-vest, dar și deficitare în nord, centru și est, în timp ce restul țării va înregistra valori apropiate de normă.

În săptămâna următoare, 4 – 11 martie, se preconizează temperaturi medii peste normal în toate regiunile, cu accent pe cele nordice, vestice și centrale. Precipitațiile vor fi deficitare pe întreg teritoriul, în special în nordul Carpaților Orientali și în Munții Banatului.

În perioada 11 – 18 martie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit, în toate regiunile, iar cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normă, în cea mai mare parte a țării.

Vezi  și: Ce temperatură va avea apa Mării Negre în minivacanța de Sfânta Maria. Anunț pentru toți românii care pleacă pe litoral

În ultima săptămână a prognozei, 18 – 25 martie, valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice, pe întreg teritoriul României, iar cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice.

Parteneri
Mesajul Danielei Iliescu pentru Iancu Sterp stârnește controverse. Absența de la cununie, în centrul discuțiilor
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Prima reacție a Rusiei după referendumul din Republica Moldova. Ce a transmis purtătorul de cuvânt al lui Putin
Digi24
Loredana Groza, SENZUALĂ în pat! Imaginile PROVOCATOARE au ajuns pe Internet
Vocea.biz
Cum s-a îmbrăcat Dana Budeanu la înmormântarea fostei soacre, Delia Budeanu. PRIMELE IMAGINI / FOTO
Unica.ro
Proiectul la care România visează de peste 100 de ani, pus în derulare. Ceaușescu îl respinsese
EVZ.ro
Ce a pățit o româncă în aeroport, în China! A rămas uimită când camerele de supraveghere o urmăreau peste tot
Spynews
Se schimbă permisul de conducere. Te obligă să îl înlocuiești. Taxa pe care șoferii nu o pot evita
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
Cine va fi viitorul PREȘEDINTE al României. RĂSTURNARE în ALEGERI
Mediaflux
Consiliul General a aprobat referendumul în București. Când are loc și la ce întrebări trebuie să răspundă cetățenii
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Babasha se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit: „Pe partea dreaptă a feței am o hemipareză”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro