Klaus Iohannis declară război PSD-ului! „Sunt aceiași vechi politruci care au slăbit statul român“

Ședințe fulger la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis, discuțiile care îi vizează pe toți românii. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Klaus Iohannis, președintele României, are marţi, la Palatul Cotroceni, două şedinţe cu membri ai Guvernului. Întâlnirile vor avea ca temă măsurile de gestionare a epidemiei de coronavirus, informeayă  Administrația Prezidențială.

Ședințe fulger la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis, discuțiile care îi vizează pe toți românii

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește marți cu mai mulți membri ai Guvernului pentru a discuta despre unele măsuri necesare pentru împiedicarea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Într-o declarație de presă ulterioară, președintele Klaus Iohannis a anunțat următoarele:

„Am văzut că în această perioadă există români care respectă în continuare regulile, care poartă măști de protecție și mențin distanțarea socială. Am văzut, de asemenea, instituții publice și companii private care s-au pregătit foarte bine pentru reînceperea activității și au luat toate măsurile necesare pentru a proteja sănătatea oamenilor. Din nefericire, au fost în aceste zile și exemple de comportamente în totală contradicție cu normele sanitare pe care trebuie să le respectăm cu toții. Unii au înțeles complet greșit că Starea de Alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor. Procedând așa s-au pus atât pe ei cât și pe ceilalți în pericol.

Dragi români, virusul este încă printre noi. Cu cât conștientizăm mai bine că este responsabilitatea fiecăruia să urmeze câteva reguli simple de prevenție, cu atât cresc șansele noastre, ale tuturor, să controlăm și în cele din urmă să stopăm definitiv epidemia. Altfel, există în mod real riscul de a ne confrunta cu o explozie majoră a infectărilor. Iar, în acest moment trebuie să vă spun că dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm spre siguranță spre un scenariu în care vom avea noi focare și un nou val de îmbolnăvire.

Solicit autorităților locale să-și asume, odată cu Starea de Alertă, un rol fer, un rol proactiv în gestionarea situației în comunitățile pe care le administrează. Am reușit, până acum, să controlăm epidemia, iar măsurile pe care le-am luat pe parcursul Stării de Urgență și-au dovedit eficiența.

Au fost două luni foarte grele pentru toți, ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum, când am reușit să facem un pas important pentru a ne relua, încet, încet, un mod de viață mai apropiat de cel cu care eram obișnuiți. Cred că nimeni nu își mai dorește să intrăm în Starea de Urgență, dar vom fi obligați să luăm, din nou, această decizie, în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ.

Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc dezinformări și propagă tot soiul de teorii ale conspirației cu scopul de a cultiva neîncrederea în rândul cetățenilor. Aceste abordări care contestă gravitatea virusului sunt nocive pentru că mistifică evidența, erodează autoritatea statului, afectând solidaritatea și responsabilitatea socială, care sunt fundamentale pentru a putea depăși cu bine această perioadă dificilă. Când an fost uniți într-un efort național cu toții am reușit să salvăm vieți și să limităm răspândirea noului coronavirus.

Să nu irosim, dragi români, tot ce am câștigat în aceste două luni cu mari sacrificii. Este foarte grav că unii politicieni încurajează încălcarea legilor și nerespectarea măsurilor de protecție. Sunt aceiași vechi politruci care au slăbit timp de trei decenii statul român și care, acum, fac tot posibilul pentru ca efortul nostru național să eșueze.

Ba mai mult, în vreme ce prioritatea noastră este protejarea cetățeanului și programul economic care să ducă la reconstrucție, prioritatea PSD-ului este, în aceste vremuri grele pentru România, culmea, dărâmarea Guvernului, așa cum a anunțat cu mândrie liderul acestui partid.

Depunerea unei moțiuni de cenzură în această perioasă este o dovadă de maximă iresponsabilitate. PSD este preocupat astfel doar de ceea ce știe să facă mai bine: de jocuri politice și combinații meschine, cu scopul de a da jos un Guvern angrenat într-o bătălie contratimp pentru protejarea vieții și sănătății oamenilor.

O criză politică profundă suprapusă peste o criză sanitară, asta își dorește PSD pentru România.  Este aproape de neimaginat cum ar fi arătat țara noastră în această perioadă cu un Guvern PSD în frunte“.

Astfel, o primă şedinţă va avea loc la ora 14,00. În cadrul acestei prime ședințe vor participa prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi ministrul Transporturilor, precum și ministrul Infrastructurii și Comunicaţiilor, Lucian Bode.

Președintele Klaus Iohannis va face declarații de presă după ședințe
Președintele Klaus Iohannis va face declarații de presă după ședințe. Sursa foto: presshub.ro

Cu cine se întâlnește președintele în cea de-a doua ședință

Cea de-a doua ședință la care va participa președintele Klaus Iohannis va avea loc la ora 15,00. Tema acestei ședințe va fi tot despre măsurile de gestionare a epidemiei de coronavirus. La această două ședință va participa președintele Klaus Iohannis,  premierul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, precum și Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și secretar de stat în ministerul de Interne.

De asemenea, potrivit administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis, șeful statului, va susţine o declaraţie de presă la finalul acestor întâlniri. Pe de altă parte, președintele declara săptămâna trecută că competițiile sportive nu vor fi reluate odată cu relaxarea restricțiilor.

Competițiile sportive nu se reiau în prima fază de relaxare a restricțiilor

Pentru sportivi avem două situaţii. Profesioniştii îşi pot relua cantonamentele, în condiţii speciale de igienă, de verificări medicale, însă competiţiile sportive în această primă etapă nu vor începe. Deci, repet, sportivii profesionişti îşi pot relua cantonamentele în condiţii foarte clar descrise, dar competiţiile sportive nu vor fi reluate, acum, în prima etapă.

Pentru sportivii amatori, este posibil să-şi reia activitatea doar acolo unde se face sport individual, sport individual inclusiv dacă se foloseşte o bază sportivă, dar numai în aer liber. Deci, pentru amatori, este posibil să-şi reia activitatea doar la sporturi individuale şi doar în aer liber. Iar dacă se foloseşte o bază sportivă, accesul în vestiar, acolo unde îşi schimbă echipamentul, nu este permis„, a declara Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI