Legea a fost promulgată oficial de Klaus Iohannis. Mii de români sunt vizați

Klaus Iohannis a promulgat legea! Mii de români sunt vizați

Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege. Aceasta vine în avantajul a mii de români. Ce se va schimba de acum? Iată ce arată actul normativ și în ce situații nu se aplică prevederile din documentul în cauză!

Legea a fost promulgată oficial de Klaus Iohannis

Președintele României a promulgat legea care vine în ajutorul părinților din țară și care le permite acestora să-și ia liber până la terminarea școlii. Cei care s-au reîntors la  locul de muncă și-au făcut griji enorme pentru copii lor, pentru că micuții rămân fără îngrijire în timpul școlii online. Legea proaspăt promulgată le vine în ajutor, astfel ca aceștia să nu-și mai facă griji pentru supraveghere minorilor până la încheierea anului școlar 2019-2020, anunță Administrația Prezidențială.

Legea vizează aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului cu nr. 30/2020 pentru modificare și completarea unor acte normative și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinată de răspândirea SARS-CoV-2. Actul normativ arată că se acordă zile libere unuia din părinți pentru supravegherea copiilor din cauza suspendării orelor de curs. „Prin excepţie, în anul 2020, prevederile (…) se aplică şi pe perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la încheierea anului şcolar”, prevede legea.

Iohannis promulgă legea conform căreia părinții au voie să-și ia liber pentru a-și supraveghea copiii în contextul actual din România
Iohannis promulgă legea conform căreia părinții au voie să-și ia liber pentru a-și supraveghea copiii în contextul actual din România

În ce situații nu se aplică prevederile prezentei legi?

„Prevederile prezentei legi nu se aplică în cazul în care unul dintre părinţi are raportul de muncă suspendat pentru întreruperea temporară a activităţii angajatorului, în condiţiile art. 52 alin.(1) lit.c) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Prevederile prezentei legi nu se aplică nici în cazul în care celălalt părinte nu realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia situaţiei în care este încadrat în grad de handicap grav sau accentuat şi astfel este scutit de la plata impozitului pe venit”
Actul normativ

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI