Secțiile de vot din Diaspora s-au închis! Care sunt rezultatele provizorii și unde s-a înregistrat cea mai mare prezență

Votul din Diaspora s-a încheiat! Unde a fost cea mai mare prezență

Votul din străinătate pentru alegerile prezidențiale s-a încheiat! Ultimele secții de votare de peste hotare unde românii au putut să-și exprime votul au fost cele de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii și Canada. Unde s-a înregistrat cea mai mare prezență și care sunt rezultatele provizorii?

Votul din Diaspora s-a încheiat

Diaspora a votat! Ultimele secții de votare care au pus la dispoziție românilor ocazia să-și exprime dorința pentru alegerile prezidențiale au fost pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii și Canada. Acestea au fost deschise până la orele 21:00, ora 07:00 a României. După închiderea urnelor, votul a continuat în Diaspora în: Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Columbia, Cuba, Mexic, Peru, Statele Unite ale Americii, Uruguay, Venezuela, după fusele orare. Peste 650.000 de oameni au votat în străinătate.

Diaspora a votat! Unde a fost cea mai mare prezență?
Diaspora a votat! Unde a fost cea mai mare prezență?

Prezența cea mai mare însă a fost în Italia (130.000 de alegători) și Marea Britanie (peste 119.000 de alegători), arată platforma online din cadrul Biroului Electoral Central. O prezență ridicată s-a înregistrat și în Spania și Germania. În străinătate, 385 de secții de votare au fost amenajate, de asemenea, s-a putut vota și prin corespondență. Cele mai multe secții de votare au fost în Spania (100) și în Italia (142). În Germania au fost 84, în Marea Britanie – 73, în Franţa – 48, SUA – 38, Republica Moldova – 36, Belgia – 23, Olanda – 22, Irlanda – 16, Danemarca – 12, Austria şi Grecia – câte 11, Grecia, Portugalia – 9, Elveţia – 8. Anul acesta, românii de peste hotare au avut la dispoziție trei zile pentru a putea vota. Amintim că turul al doilea va avea loc pe 22, 23 și 24 noiembrie.

Votul din Diaspora s-a încheiat! Unde a fost cea mai mare prezență
Votul din Diaspora s-a încheiat! Unde a fost cea mai mare prezență

Votul din Diaspora: rezultate provizorii

Rezultatele provizorii din Diaspora arată că Iohannis se poate numi câștigător.

Klaus Iohannis – 53,05%
Dan Barna – 27, 36%
Theodor Paleologu – 6,41%
Viorica Dăncilă – 2, 76%

Rezultatele din România îl are tot pe Klaus Iohannis în fruntea turului prim.
Klaus Iohannis – 36,6
Viorica Dăncilă – 24, 2%
Dan Barna – 13,4%

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI