Secretul unui tiramisu perfect. Cea mai bună rețetă pentru o prăjitură delicioasă

de: Alex Cazacu
20 08. 2020

Unul dintre cele mai consumate deserturi italiene este tiramisu. Un desert gustos, aromat și foarte ușor de preparat în casă.

Care este cea mai bună rețetă pentru un tiramisu delicios

Sunt multe rețete pe care le poți încerca, însă aceasta este una dintre cele mai simple rețete pe care merită să o încerci. Cum poți să faci cel mai bun tiramisu pas cu pas chiar la tine acasă.

Un desert gustos care poate fi pregătit în doar câțiva pași într-0 seară când vrei să îți impresionezi prietenii. Secretele le poți afla mai jos. Ce ai de făcut pentru a obține cel mai bun tiramisu.

Rețeta pentru cel mai bun tiramisu

Această rețetă de tiramisu te va cuceri. Este necesar doar să urmezi pașii de mai jos.

Cafeaua se face și se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente. Între timp, se separă gălbenuşurile de albușuri în două vase și se pune zahărul peste gălbenuşuri. Cu ajutorul unui mixer, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul.

Gălbenușurile se amestecă cu zahărul circa 2 minute, până ce zahărul este dizolvat complet. Mascarpone se freacă până se înmoaie puțin și se pune peste crema de gălbenuşuri. Cu ajutorul mixerului, se amestecă brânza mascarpone cu crema de gălbenuşuri. Amestecul se mixează 1 minut, până ce se obține o cremă omogenă, cu aspect lucios.

Secretul unui tiramisu perfect. Cea mai bună rețetă pentru o prăjitură delicioasă

 

Se bat albușurile circa 2 minute, până ce se obține o spumă care se desprinde de vas. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă și se amestecă. Pişcoturile se înmoaie în siropul de cafea cu coniac și se așează într-o tavă, ca în imagine. Peste pişcoturi, se pune 1/2 din crema de mascarpone. Se adaugă încă un strat de pişcoturi.

Restul de cremă se întinde, iar deasupra se presară cacao. Se pune la frigider cel puțin 3 ore.