Secretul unei salate de roșii delicioase, cu multă zeamă, potrivit specialiștilor în bucătărie. Există un mic truc care se face înainte de a face salata. Ce trebuie să faci cu roșiile înainte de preparare, vezi în rândurile de mai jos.
Specialiștii în bucătărie au dezvăluit care este secretul celei mai gustoase salate de roșii. Numai în acest fel salata ta va fi zemoasă și va beneficia de o aromă deosebită. Așadar, ce trebuie să faci pentru a mânca o salată de roșii așa cum nu ai mai mâncat niciodată, vezi în rândurile ce urmează.
Foarte mulți dintre români nu mănâncă zeama lăsată de salata de roșii, astfel că aceasta ajunge la canalizare. Secretul unei salate de roșii delicioase este să aibă cât mai multă zeamă. Această zeamă este delicioasă dacă este servită cu crutoane sau cu pâine proaspătă. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați pâinea în zeama aceasta care are un gust desăvârșit.
-roșii
-ceapă
-castravete
-ardei gras
-sare
-ulei de floarea soarelui
Salata de roșii nu se servește niciodată cu oțet, când este fel principal. În salata de roșii se poate adăuga oțet, doar atunci când este vorba de salată la friptură, spun marii bucătari. În plus, pe lângă ingredientele anunțate, salata de roșii mai poate fi înnobilată cu niște brânză de oaie.
Cantitățile de legume și le stabilește fiecare bucătar de ocazie, în funcție de cât de multă salată vrea să facă, câte persoane are la masă. Normal, roșia trebuie să fie leguma care predomină. Roșiile se spală și se curăță de cotoare, după care se taie în bucăți potrivite într-un castron.
Castravetele se curăță sau nu, în funcție de cum vrea bucătarul, după care se taie felii subțiri. Ardeiul gras se spală și el, se taie în două, se curăță de semințe, după care se feliază subțire în același castron.
Trebuie reținut, nu există salată fără ceapă, astfel că această legumă se curăță, se spală și se feliază peștișor, după care se adaugă peste celelalte legume. Se pune ulei și sare după gust. După ce ați făcut toate astea, acum urmează trucul pentru o salată delicioasă.
Se iau două-trei roșioare mai mici, mai coapte, pot și un pic sparte, și se dau prin răzătoare. Se folosește doar pulpa roșiilor nu și coaja. Pulpa roșiilor se adaugă peste ingredientele din castron, pentru un plus de zeamă care este cea mai delicioasă la o salată de roșii. Salata se amestecă bine după care poate fi servită. Vă dorim poftă bună!