Secretul ținut bine ascuns din tinerețea lui Traian Băsescu. Legătura nebănuită cu Elena Ceaușescu

Traian Băsescu a fost membru al Partidului Comunist Român, dar nu acest detaliu reprezintă noutatea, ci este vorba despre un secret ținut bine ascuns din tinerețea sa. Care este legătura dintre fostul președinte al României și Elena Ceaușescu?

Secretul din tinerețea lui Traian Băsescu

Nicolae Ceaușescu, politician, secretar general al Partidului Comunist Român, șeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, din 22 decembrie 1989. În această perioadă, Traian Băsescu se transfera la Iași din Constanța. În 1963, familia Băsescu se mută la Bacău datorită detașării tatălui său, Dumitru Băsescu, colonel de armată, la o unitate din oraș.

Acolo, Traian Băsescu a fost elev al Școlii Numărul 5. Au urmat studiile. Între 1981 și 1987 a fost comandant de navă, în cadrul flotei comerciale a RSR. A fost membru al Partidului Comunist Român, iar după căderea comunismului a declarat că s-a înscris în PCR numai pentru a putea face carieră în marina comercială. În 1989 a devenit director general al Inspectoratului pentru Navigație Civilă în cadrul Ministerului Transporturilor, funcție pe care a îndeplinit-o până la Revoluția din 22 decembrie 1989.

”Americanii cu pieile înapoi, ai noştri cu bocancii înapoi”

Însă, după ce lucrurile s-au așezat, Mircea Oprean, ginerele lui Ceaușescu, a venit cu acuzații împotriva fostului președinte. Oprean a afirmat că o tranzacție comercială român0-americană ar fi fost împiedicată de către Băsescu, în vremea în care era reprezentant al companiei Navrom la Anvers, pentru că ar fi trimis vaportul închiriat pentru transbordarea mărfurilor să facă ”bișniță”, incidentul fiind mușamalizat cu ajutorul Securității.

Secretul ținut bine ascuns din tinerețea lui Traian Băsescu. Legătura nebănuită cu Elena Ceaușescu

„Era vorba de comerţ între România şi Statele Unite. Noi importam piei crude şi făceam bocanci pentru armată. Noi le dădeam bocanci, ei ne dădeau pieile crude (…) Vapoarele se întâlneau la Anvers, unde trebuia închiriat un vapor care să facă transbordarea.

Vapoarele au ajuns la timp la Anvers, dar acolo nu era vaporul închiriat pentru transbordare. Au stat ăia două-trei zile, dar nu puteau să mai stea pentru că plăteau foarte mult în rada portului şi au plecat. Americanii cu pieile înapoi, ai noştri cu bocancii înapoi.

Legătura dintre fostul președinte al țării și Elena Ceaușescu

Nevinovată, săraca, cum să demonstreze că vaporul ei a ajuns în port? A vorbit cu Marin Ceauşescu, fratele socrului meu, care era director al Agenţiei Economice de la Viena, şi a trimis o echipă. Preşedintele Băsescu i-a ameninţat, că n-au ce să caute acolo, că-i nenorocire, dar s-au descurcat şi au luat dovada că vaporul a fost acolo. Băsescu ce făcuse? Închiriase vaporul cu banii de la statul român şi a făcut o bişniţă. Ţigări, băutură, nu se ştie…”, a povestit Oprean, soțul Zoei Ceaușescu, pentru Antena 3.

Mircea Oprean susține că fostul președinte al țării avea o relație bună cu Elena Ceaușescu, afirmând că Băsescu ”acea foarte mare trecere” la ea. „Avea foarte mare trecere la soacră-mea. Nu știu de ce. Probabil că oamenii care au ceva rău în ei se apropie”, a subliniat Oprean.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI