Secretul salatei de icre. Cum o faci bună și ușoară, pentru Revelion. Așa nu se taie
Salata de icre e nelipsită de pe masa sărbătorilor, mai cu seamă că tradiția arată că vei vedea ce înseamnă norocul dacă mănânci preparate de pește în special de Revelion. Cum să prepari cea mai bună salată? Secretul pentru a nu se tăia.
Cum să prepari cea mai bună rețetă de salată de icre?
Tradiția spune că vom avea parte de noroc în anul următor dacă mâncăm produse din pește la masa dintre ani și că vom înota printre necazuri așa cum înoată peștele în apă. Dincolo de tradiție, o tartină cu icre arată splendid pe platoul prim al mesei și întregește tot peisajul. Acesta vine să echilibreze masa și aduce o notă de acrișor lângă preparatele de porc tradiționale și veșnicele ouă umplute pe care le prepară multe dintre gospodine.
Peștele conține proteine ușor de digerat, e bogat în acizi grași esențiali Omega-3, vitamine A, D, E, B12, dar şi minerale precum potasiu, fier, iod, fosfor şi seleniu. Dacă nu iubești icrele, poți prepara felul 2 pește la cuptor, pe grătar sau chiar feluri principale precum ciorbe de pește, astfel depășești puțin meniul standard de sărbători unde lumea preferă la felul 1 ciorba de burtă și la al doilea sarmale sau friptură.
Trucuri
Trucul pentru ca salata să nu se taie este chiar primul pas al procesului de preparare – amstecă-le 1-2 minute fără ulei, iar atunci când pojghița care învelește bobițele e spartă icrele vor absorbi mai bine uleiul. Adaugă încet ulei, astfel nu e nevoie să mai pui miez de pâine sau pâine înmuiată în lapte așa cum preferă să facă unii oameni. De asemenea, un alt truc pentru aromă este să pui puțină zeamă de lămâie în timp ce le faci, dar și 1-2 linguri de apă minerală. Asta le va face pufoase și aerate.
Daca aveti icre proaspete: trebuie separate de mebrana care le uneste (se dau prin sita cu gauri mari) si apoi se sareaza din abundenta. Se aseaza in recipient inchis si se dau la frigider unde rezista si 2-3 luni. Le puteti prepara si imediat daca nu mai puteti de pofta. Acestea sunt mult mai delicioase și aromate, mai ales cu bucăți de ceapă înauntru și cu lămâie și măsline negre. Se servesc imediat ce se prepară și nu se lasă mai mult de 2-3 zile la frigider.
Ingrediente
100 g icre sarate
2 felii medii paine (doar miezul)
350 ml ulei de floarea soarelui
100 – 150 ml apa minerala (carbogazoasa)
1 ceapa mica tocata fin
zeama de lamaie (Sursa: savoriurbane.ro)