Secretul puiului la cuptor preparat de Chef Cătălin Scărlătescu. Trucul la care apelează
Atunci când vrei să prepari o mâncare delicioasă, care să-i impresioneze pe cei dragi, atât pe cei mici, cât și pe cei mari, poți încerca oricând rețeta puiului la cuptor a lui chef Cătălin Scărlătescu. Se prepară în doar câteva minute, iar gustul este savuros. Puiul este suculent și rumenit, perfect atât pentru prânz, cât și pentru cină.
Cum se prepară puiul la cuptor după rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu
Nu e de mirare faptul că chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai talentați și îndrăgiți bucătari din România. Juratul de la Chefi la Cuțite le-a împărtășit fanilor săi din mediul online câteva trucuri geniale prin care pot prepara cel mai gustos pui la cuptor, o rețetă rapidă și delicioasă, perfectă pentru întreaga familie.
Chef Cătălin Scărlătescu preferă să gătească puiul la cuptor într-o formă suculent și rumenită la suprafață, astfel încât clienții săi se pot bucura de un adevărat festin, atunci când gustă mâncarea pe care el însuși o pregătește.
Secretul rețetei sale este că vedeta de la Antena 1 folosește vin printre ingredientele sale cheie pentru cel mai gustos pui la cuptor. Printr-un videoclip urcat pe Youtube, juratul emisiunii „Chefi fără limite” și-a dezvăluit trucurile privind acest preparat deosebit, o rețetă găsită în cele mai selecte restaurante din lume.
Ingredientul secret pentru cel mai bun pui la cuptor
Pentru început se ia un pui întreg. Se spală înainte de a fi scufundat un minut în apă fiartă. Între timp, se pregătește un vas separat cu apă și câteva bucăți de gheață, în care vei scufunda puiul de trei ori.
Apoi, trebuie să lași puiul pe o tavă cu grătar. Între timp, încinge cuptorul la 90 de grade Celsius și introdu tava la copt. Nu uita, puiul stă în cuptor pentru o oră, iar una dintre cele mai delicioase garnituri este cea de cartofi natur, sărați bine.
„Țineți minte, combinația asta e ideală! Îl ungeți bine de tot, după care intră în cuptor la maximum de putere timp de 3-4 minute, dar nu mai mult”, îi sfătuiește chef Cătălin Scărlătescu pe urmăritorii săi.
Cartofii se așează într-o tavă și se stropesc cu sare, piper, ulei de măsline și rozmarin, căpătând un gust delicios și o aromă îmbietoare. Poți adăuga și puțin usturoi pisat peste cartofi. După ce scoți puiul din cuptor, pune boia dulce și miere, un alt ingredient secret de-al celebrului bucătar. Rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu este delicioasă.