Secretul prunelor murate pentru iarnă. Ingredientul special care nu trebuie să lipsească
Toamna se numără bobocii și se pregătesc cele mai bune și bogate preparate culinare. Gospodinele au pregătit faimoasele rețete de murături pentru iarnă, iar printre cele mai populare au devenit, în ultima perioadă, prunele murate. Pentru cei care vor un gust diferit de clasicii castraveți în saramură sau gogoșarii în oțet, iată o variantă ideală.
Cea mai tare rețetă de prune murate
La sfârșitul lunii septembrie, gospodinele din toate colțurile României pregătesc cele mai crocante și delicioase murături.
Fie că vorbim despre gogoșari, gogonele, castraveți, pepeni sau varză murată, rețetele specialiștilor în arta culinară sunt ușor de urmat, iar rezultatul este, mereu, extraordinar.
Recent, o nouă rețetă a devenit virală în mediul online. Iată cum poți prepara cele mai bune prune murate. Sunt gustoase și exotice. Ai nevoie de câteva ingrediente pe care sigur le găsești la tine în cămară.
- 400 de grame de prune mici şi necoapte,
- o lingură de ulei,
- două linguriţe de sare,
- patru linguriţe de zahăr,
- două linguriţe de oţet,
- două foi de dafin,
- patru-cinci cuişoare
Citește și Gogoşari în sos de muştar, reţeta specială pentru iarnă. Toţi cei dragi te vor lăuda
Cum se prepară cele mai gustoase murături
După ce ai făcut rost de toate ingredientele necesare, te poți apuca de rețeta propriu-zisă. Pentru început, speli bine prunele, apoi le lași să se usuce. Le înţepi cu o scobitoare în mai multe locuri.
Apoi, vei pregăti borcanele pe care le-ai spălat și sterilizat anterior. Pui prunele în recipientele alese, peste care vei turna apă clocotită. Le acoperi bine cu capacele și le lași circa cinci minute, după care vei începe să prepari marinada.
Torni apa din borcanele cu prune într-o oală de dimensiuni mari, peste care vei adăuga zahărul și sarea. Le pui la fiert. Apoi, torni oţetul, uleiul, frunzele de dafin şi cuişoarele.
Marinada fierbinte se varsă în borcanele cu prune, recipiente pe care le vei închide foarte bine. Este de preferat să capsezi capacele, pentru ca aerul să nu pătrundă în borcane. Lasă borcanele la răcit și depozitează-le într-un loc răcoros şi uscat. Prunele murate merg de minune cu
Conform celor de la Știri din Diaspora, prunele ajută la prevenirea bolilor de inimă și a cancerului. Aceste fructe sunt bogate în vitamina A, C, K, fibre și potasiu.
Atât prunele proaspete, cât și cele uscate, conțin doi fitonutrienţi unici, denumiţi neoclorogenic şi acid clorogenic, care au calităţi antioxidante puternice, distrugând radicalii liberi care atacă celulele umane.